Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Απορρίπτει την πρόταση για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου (μετά τις εκλογές) που θα καθορίζει τη στάση του Κινήματος Αλλαγής για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος στην κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι παράλογο να γίνει έκτακτο συνέδριο μετεκλογικά για να αποφασίσουμε τη στάση μας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής -και εκ νέου υποψήφιος- μιλώντας στον News 24/7.

Απορρίπτοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά υποστήριξε τα εξής: «Πρέπει η στάση μας να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας. Ενα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση, αν έχουμε μικρό ποσοστό για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα».

Ο Ν. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα εκλέξει «σίγουρα δύο ευρωβουλευτές, μπορεί και τρεις». Και πρόσθεσε: «Η εκτίμησή μου ήταν ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο. Φαίνεται, όμως, ότι η στρατηγική επιλογή του Αλ. Τσίπρα είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο».