Με ένα χορευτικό δρώμενο ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Χανίων επιχείρησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του bullying, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά της σχολικής βίας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου:
«Η κίνηση και ο χορός είναι προέκταση του ανθρώπινου σώματος. Με τον εκφραστικό χορό ένα ανθρώπινο σώμα μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα που βιώνει. Το bullying (σχολικός εκφοβισμός) είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας και συχνό φαινόμενο στα σχολεία μεταξύ των μαθητών.
Με την κίνηση και τον εκφραστικό χορό μπαίνοντας σε ρόλους και σε διαδικασία ενσυναίσθησης θίγουμε αυτό το πρόβλημα με έναν ιδιαίτερο και καθόλου βαρετό τρόπο και το παρουσιάζουμε στα παιδιά σαν κοινωνικό μάθημα».
