Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μιλώντας στον ρ/σ News24/7 ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τον κ. Κουμουτσάκο να ανακαλέσει ή να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

«Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί τρίτους. Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί» είπε και υπογράμμισε: «Εγώ καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει».

«Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και στο «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και για το «πώς αντιμετωπίζεται -αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη- η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «ψεύδη» τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου που υιοθέτησε η ΝΔ, οι οποίες τον εμφανίζουν, όπως είπε, ότι εκβιάζει και εξυβρίζει εξίσου με τον κ. Καμμένο, και μάλιστα με όρους χαμαιτυπείου.

Αποσαφήνισε δε, ότι «δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο αλλά για δημόσια προσβολή σε έναν άνθρωπο ο οποίος καταφεύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει τη δημοκρατία στο δημόσιο χώρο και το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της τιμής και της αξιοπρέπειας του».

«Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η ζωή μου και εγώ να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και να θεωρείται αυτό εκβιασμός», είπε ακόμη.

Απαντώντας, μέσω του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού, ο Γ. Κουμουτσάκος τόνισε: «Είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι’ αυτά που φαίνονται και γι αυτά που δεν φαίνονται».

«Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ. Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου, να διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις. Εκφράζω τη συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κύκλοι του Ν. Κοτζιά σχολίαζαν ότι επί της ουσίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακάλεσε.

Κατά την άποψή τους, ο βουλευτής της ΝΔ φοβούμενος τις συνέπειες, χρησιμοποίησε λέξεις, όπως «υποθέτω» ή «πολιτική εκτίμηση».

Όμως, οι σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις -ανέφεραν επί λέξει κύκλοι του τ. υπουργού Εξωτερικών- που σέβονται το δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και τον ελληνικό λαό, δεν γίνονται με υποθέσεις, αλλά στηρίζονται σε αληθή περιστατικά. Η σοβαρότητα των πολιτικών εκτιμήσεων -κατέληγε το σχόλιο των εν λόγω κύκλοι- καταδεικνύει και το ανάλογο πολιτικό ήθος.

«Δεν χρειάστηκαν πολλές ώρες για να αντιληφθεί ο κ. Κοτζιάς ότι οι απειλές του δεν πιάνουν τόπο και ότι τον οδηγούσαν σε πολιτικό αδιέξοδο και νομική πανωλεθρία. Για αυτό και τις ανακάλεσε», ανταπάντησαν κύκλοι του Γ. Κουμουτσάκου.

«Ας καταλάβει λοιπόν ότι οι γνωστές και από τη θητεία του στο υπουργείο των Εξωτερικών πρακτικές εκφοβισμού δεν περνάνε παντού. Άλλωστε οι ημέρες εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί» προσθέτουν.