ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ληστεία βγαλμένη από Χόλιγουντ… στην Καβάλα! «Φτερά» έκαναν 4 εκατομμύρια ευρώ από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας σεκιούριτι, το οποίο άνοιξε στους δράστες ο ιδιοκτήτης του, υπό την ψεύτικη απειλή ότι η κόρη του έχει απαχθεί και κινδυνεύει η ζωή της. Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας η «περίεργη» υπόθεση.

Ως θύμα εμφανίζεται ο 43χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, έζησε έναν πολύωρο εφιάλτη στα χέρια των άγνωστων ληστών ώσπου να τους παραδώσει το αμύθητο πόσο των 4 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το βράδυ της Παρασκευής οι δράστες φορώντας κουκούλες τού είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του, τον πλησίασαν, τον ακινητοποίησαν και απειλώντας τον πως έχουν απαγάγει την κόρη του ζήτησαν χρήματα για να την απελευθερώσουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι δράστες τον μετέφεραν στα γραφεία της επιχείρησής του όπου τον εξανάγκασαν να τους δώσει το ποσό των 4 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο. Αφού πήραν τα χρήματα, τον έδεσαν κι εξαφανίστηκαν.

Αργότερα, ο 43χρονος διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε απαγωγή της κόρης του και τότε μόνο απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Με την περίεργη αυτή υπόθεση ασχολείται η Ασφάλεια της Καβάλας και, σύμφωνα με τα ελάχιστα που ανακοινώθηκαν, «εξετάζεται κάθε πτυχή των καταγγελιών» προκειμένου να εξιχνιασθεί και να συλληφθούν οι δράστες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 43χρονος επιχειρηματίας ρωτήθηκε για το ασυνήθιστα μεγάλο χρηματικό πόσο που διατηρούσε στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας του, υποστήριξε ότι θα κατέθετε τα χρήματα στην τράπεζα τη Δευτέρα, δηλαδή σήμερα.