Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος μεταμνημονιακός έλεγχος του ελληνικού προγράμματος, χωρίς όμως κυβέρνηση και δανειστές να βρουν κοινά σημεία στο διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη και το ποσοστό αύξησης στον κατώτατο μισθό.

«Πρόκειται για λεπτομέρειες που θέλουν δουλειά, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κλίμα αντιπαραθέσεων αλλά η συζήτηση εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.

Ο ίδιος αξιωματούχος επανέλαβε ότι το σχέδιο της νέας διευρυμένης ρύθμισης για χρέη προς την εφορία δεν συζητήθηκε με τους επικεφαλής στην παρούσα φάση, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις δικαστικές αποφάσεις με τα αναδρομικά που ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, για τις μνημονιακές περικοπές που υπέστησαν σε δώρα, επιδόματα κ.λπ.

Αναμένεται κοινή ανακοίνωση από τους θεσμούς και του ΔΝΤ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ για τις εξελίξεις θα ενημερωθούν και οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών στη σύνοδο του EuroWorking Group της 31ης Ιανουαρίου.

Οι 16 δράσεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της δεύτερης μετα-προγραμματικής αξιολόγησης θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι επαφές θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στις προτάσεις και θέσεις της ελληνικής πλευράς και να υπάρξει χρόνος για να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου η δεύτερη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας.

Θα προηγηθεί, γύρω στις 25 Φεβρουαρίου, η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.