Ούτε πρώην Γιουγκοσλαβική, ούτε Βόρεια. Σκέτο «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα «Βόρεια Κύπρος» έγραφε στον παγκόσμιο χάρτη στο πίσω μέρος της ατζέντας – ημερολογίου που εξέδωσε η νέα εταιρεία για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν τα πήρε κανείς χαμπάρι.
Μέχρι που το «ανεπανόρθωτο» λάθος έγινε χθες είδηση μετά ποικίλων σχολείων οπότε και ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της φυσικής ηγεσίας που έδωσε εντολή να ανακληθούν όσες ατζέντες έχουν ήδη μοιραστεί στις υπηρεσίες και διατίθενται προς πώληση, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπισθεί πως έγινε το λάθος που εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ και έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένους να κάνουν λόγο για «μια Αστυνομία που υπάκουσε σε κομματικές εντολές για φακέλωμα οποιουδήποτε μάχεται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αλλά και για «φαινόμενα παρακμής».
Στην ανακοίνωση, δε, που εκδόθηκε από το Αρχηγείο τονιζόταν ότι η ανάθεση της εκτύπωσης των ατζεντών έγινε σε «ιδιωτική εταιρεία» και ότι το λάθος έγινε «εκ παραδρομής». Ο χάρτης ήταν ένας από τους τρεις που έχει η ατζέντα και ο συγκεκριμένος ήταν ο παγκόσμιος που υπάρχει στις τελευταίες σελίδες.
Το μέγεθος της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, έλεγαν ορισμένοι αξιωματικοί, ήταν μικρό και το λάθος δεν γινόταν εύκολα αντιληπτό, έπρεπε όμως να είχε εντοπισθεί είτε από τους υπευθύνους της εταιρείας είτε από τους αρμοδίους για την παραλαβή των ατζεντών.
Πληροφορίες, τέλος από αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι η ανάθεση έκδοσης έγινε σε νέα εταιρεία καθώς η προηγούμενη που εξέδιδε τις ατζέντες έκλεισε και ότι οι άνθρωποι της εταιρείας πήραν ένα από τους πολλούς χάρτες που διατίθενται στη παγκόσμια αγορά..
