Ο Γιώργος Παράσχος άλλαξε τον αέρα του Αστέρα και μετά την επικράτηση επί της ΑΕΛ στην Τρίπολη νίκησε και τον Λεβαδειακό στην έδρα του με 2-0. Καθοριστικό σημείο στον αγώνα η δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε ο Σαβαντογκό στο 50’ (πάτησε το πόδι του Πασαλίδη, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους είχε δεχτεί μία ακόμη γιατί προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι).
Οι φιλοξενούμενοι είχαν βέβαια μεγάλες ευκαιρίες και από το πρώτο μέρος, όταν ο Μπάγιτς κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σουτ των Ιγκλέσιας, Μανιά και Καλτσά.
Κατάφεραν τελικά να προηγηθούν με ένα έξοχο σουτ του Τόνσο στο 64΄, ενώ στο φινάλε του ματς ο Φερνάντεθ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πάρε-βάλε πάσα του Μανιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή είναι για τον Αστέρα η πρώτη νίκη μετά το 1-0 που είχε πετύχει στις 12 Φεβρουαρίου 2012, όταν ο Παράσχος καθόταν στον πάγκο των Βοιωτών.
Ο Λεβαδειακός είναι πλέον στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και μπροστά του έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα αφού τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας ματς του είναι κατά σειρά απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αρη και Παναθηναϊκό.
- Λεβαδειακός (Τζουζ. Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χατζηλάμπρος (55’ Βήχος, Ομο, Καραχάλιος, Στανόγεβιτς (77’ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανζίς (72’ Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι.
- Αστέρας (Γιώρ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (58’ Τσιλιανίδης), Τόνσο (90’+2’ Ορτέγκα), Καλτσάς (81’ Φερνάντεθ), Μανιάς.
- Σκόρερ: 64’ Τόνσο, 90’ Φερνάντεθ.
- Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).
- Κίτρινη: 45’+2’ Σαβαντογκό, 69’ Καραχάλιος, 79’ Μητρόπουλος – 20’ Κώτσιρας, 55’ Καλτσάς, 77’ Βαλιέντε.
- Κόκκινη: 50’ Σαβαντογκό (2η κίτρ.).
