Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών για την «περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο θέατρο «Άλφα» επί της Πατησίων και κατευθύνθηκαν μέχρι και το υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία του σωματείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Σπύρο Παπακωνσταντίνου.

«Είχαμε μία συνάντηση και εκδώσαμε ψήφισμα, μας υποδέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσακαλώτου. Υποσχέθηκε και μας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουμε το σύνολο των προβλημάτων μας, γιατί βασικά το πρόβλημα του ταχυδρομείου είναι η ρευστότητα, έχει ονοματεπώνυμο αυτή η ρευστότητα, είναι οι οφειλές του δημοσίου, εάν αυτό λυθεί δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταχυδρομικών Γιώργος Βασιλόπουλος.

Σχετικά με τις απολύσεις ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Έφεραν ένα business plan στο ΔΣ των ΕΛΤΑ και μιλούν για 2.500 απολύσεις, εκ των οποίων 1.850 μέσα στο 2019. Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Θα έχουμε την κοινωνία μαζί μας, είμαστε η πλευρά του δικαίου κι η πλευρά που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Η πρόταση για 2.500 απολύσεις είναι λουκέτο στα ελληνικά ταχυδρομεία. Εμείς έχουμε ανάγκη για 1.000 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ ώστε να ανταποκριθούμε στις υφιστάμενες ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών».

Στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή 24ωρη απεργία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο «βιωσιμότητας(;) του Οργανισμού».

Για μία ακόμη φορά, προσθέτουν, «βαφτίζεται εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%! Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ