Αυξήσεις θα δουν στους λογαριασμούς τους 620.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου.
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 εξήγησε ότι «οι αυξήσεις θα δίνονται κάθε χρονιά για τα επόμενα 5 χρόνια και αφορούν 402.000 συντάξεις γήρατος με αύξηση 15%, 172.000 συντάξεις χηρείας με αύξηση 32% και 44.000 συντάξεις αναπηρίας με αύξηση 16%».
Μιλώντας στη Βουλή, η κα Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ντροπιαστικό τον υποκατώτατο μισθό που θεσμοθέτησε τον Φεβρουάριο του 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.).
«Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα αυξηθεί με απόφαση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, με την ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών», ανέφερε σχετικά η υπουργός.
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι έχουν νομοθετηθεί ήδη η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ότι χορηγείται για τρίτη φορά κοινωνικό μέρισμα σε πάνω από 1.600.000 νοικοκυριά, ενώ ο Προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει για πρώτη φορά τη χορήγηση επιδόματος στέγασης, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσει όχι μόνο τα χαμηλών αλλά και τα μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριά.
Μάλιστα, στηλίτευσε και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τες ανερμάτιστες, αντιφατικές και με μειωμένη αξιοπιστία!
Κλείνοντας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «με τον Προϋπολογισμό του 2019 η κυβέρνηση κάνει πράξη με γοργό ρυθμό το σχέδιό της για τη βελτίωση του εισοδήματος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, έπειτα από μία μακρά περίοδο δημοσιονομικών προσαρμογών.
