Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ακυρώνονται οι διατάξεις που όριζαν περικοπές στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Η κυβερνητική πλειοψηφία στόχο έχει να προσδώσει στην αποψινή ψηφοφορία μείζονα συμβολισμό για τη μετά μνημόνιο εποχή, σύμφωνα με πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και ψηφίζει την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, επιφυλάσσει οξεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία επικρίνει ότι «ξεψηφίζει» σήμερα διατάξεις που ήταν αχρείαστες.

Τη θέση αυτή θα επαναλάβει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης που, σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, επίσης θα παραστεί στη συζήτηση.

Βοήθεια στο σπίτι

Στο νομοσχέδιο κατατέθηκε η τροπολογία για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α’ βαθμού και τη στέλεχωσή τους με μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για την υλοποίηση μιας ακόμη δέσμευσης του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.

«Το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αναβαθμίζεται και γίνεται επιτέλους μόνιμος θεσμός του κράτους. Ταυτόχρονα λήγει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρείας και αέναης ανακύκλωσης για χιλιάδες συμβασιούχους που στελεχώνουν το πρόγραμμα» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Υπερψηφίζει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς το ΚΚΕ

«Δεν καταργούνται οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και είπε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο που προβλέπει τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς συνταξιούχους.

«Θα ψηφίσουμε το άρθρο, επισημαίνουμε όμως πως όσοι συνταξιοδοτούνται με τον νόμο Κατρούγκαλου συνταξιοδοτούνται με τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης. Αποτέλεσμα η μέση νέα κύρια σύνταξη να φτάνει στα 480,29 ευρώ από 708,2 ευρώ που ήταν πριν από το νόμο αυτό», είπε ο βουλευτής.