Βαριές καμπάνες επεφύλασσε η απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων για δύο υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Η πρώτη ποινή ήταν 18 μήνες φυλάκιση και 5.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο ενώ στη δεύτερη περίπτωση η ποινή ήταν έξι μήνες φυλάκιση. Και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.
Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, μετά από καταγγελίες του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων».
Η μία περίπτωση αφορούσε παθητική κακοποίηση δύο σκύλων στην περιοχή Παρηγοριά του Δήμου Χανίων. Τα ζώα βρέθηκαν σκελετωμένα και γεμάτα εξωπαράσιτα ενώ αμέσως μετά την καταγγελία, το ένα ζώο δεν τα κατάφερε και πέθανε.
Η ποινή η οποία επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη ήταν 18 μήνες φυλάκιση και 5.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, θα επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.
Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης ενός σκύλου, τον οποίο χρησιμοποιούσε ένας Χανιώτης για τσοπανόσκυλο, το οποίο βρέθηκε εξαιρετικά αδύνατο και αφυδατωμένο και με δερματικές αλλοιώσεις, λόγω των εξωπαρασίτων.
Η ποινή ορίστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση ενώ και σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.
