Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χιλιάδες Τσέχοι διαδήλωσαν χθες στην Πράγα με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις με την συνεχιζόμενη κυβερνητική κρίση να επισκιάζει την επέτειο για τη Βελούδινη Επανάσταση του 1989.

«Παραίτηση, παραίτηση» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες και αντικυβερνητικά πλακάτ ζητώντας την απομάκρυνση του πολυεκατομμυριούχου ιδρυτή του λαϊκιστικού κόμματος ANO, αλλά και συμμάχου του, προέδρου Μίλος Ζέμαν.

Προσπαθώντας να αποφύγει τους διαμαρτυρόμενους ο Μπάμπις άφησε λουλούδια σε μνημείο στο κέντρο της τσέχικης πρωτεύουσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αργότερα ακτιβιστές τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. Η αστυνομία αντικατέστησε τα λουλούδια και διενεργεί έρευνα για το συμβάν με την κατηγορία της «φθοράς περιουσίας».

Σε βάρος του Μπάμπις γίνεται έρευνα για διαφθορά, λόγω του σκανδάλου που περιλαμβάνει επιδοτήσεις για ένα πολυτελές θέρετρο. Την Παρασκευή ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί «ποτέ», αντιδρώντας σε άλλη διαδήλωση με χιλιάδες συμμετέχοντες μια μέρα νωρίτερα.