Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών με τους δύο άνδρες να έχουν σήμερα (Σάββατο, την πρώτη συνάντησή τους μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Αλ. Τσίπρας, ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο», τόνισε αστειευόμενος ο Αλ. Τσίπρας, μετά το τέλος της πολιτικής ορκωμοσίας του. 

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο άνδρες ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου, θα προχωρήσουν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο Αλ. Τσίπρας έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στον τέως υπουργό Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κρατώντας χαμηλούς τόνους, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας ότι αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο. 

Σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλε, δήλωσε ότι βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό», ότι θα την διαβάσει κι ότι δεν θα την δώσει στη δημοσιότητα, όπως ο πρώτος ζήτησε.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον απερχόμενο ΥΠ.ΕΞ. «ανοιχτό βιβλίο», που συμβουλεύεται τακτικά στα θέματα του υπουργείου, τα οποία είναι πλέον αποκλειστικά στα δικά του χέρια.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Ν. Κοτζιά. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, στη δήλωσή της αναφέρει πως «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, τώρα, να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά» επισημαίνοντας πως από τη μία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη την ώρα που ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς από την πλευρά του λέει ότι έχει λόγους.