Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πέντε από τους βασικούς του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της περασμένη Κυριακής με τον ΠΑΟΚ δεν συμπεριλήφθηκαν στην 19μελή αποστολή του Ολυμπιακού για το αυριανό ματς με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα λιγκ.

Ηταν μια απόφαση του Μαρτίνς που προήλθε από έναν συνδυασμό παραμέτρων που έλαβε υπόψη του, με βασικότερο το μεγάλο ραντεβού με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Με δεδομένο ότι ο πρώτος φετινός στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι το Πρωτάθλημα, προφανώς θέλησε να ξεκουράσει παίκτες που είτε είναι ταλαιπωρημένοι (Ομάρ, Χριστοδουλόπουλος) είτε δεν δείχνουν στην καλύτερη φόρμα τους (Βούκοβιτς, Μπουχαλάκης).

Ο μόνος που δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να ταξιδέψει για το Μιλάνο ήταν ο Τσιμίκας, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Μπέτις. Αυτό σημαίνει ότι απέναντι σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα κάνει το πιο εκτεταμένο ροτέισον που έχει κάνει στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Μεριά, Κούτρης, Μιράντα, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Νάτχο, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Φετφατζίδης, Γκιγιέρμε, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον οι σκέψεις που θα κάνει και οι αποφάσεις που θα πάρει για την αρχική ενδεκάδα. Αφενός μεν γιατί θα εμφανιστεί ένα σχήμα που θα παίξει για πρώτη φορά μαζί με τα «συν» (δυνατότητα αιφνιδιασμού του αντιπάλου, φρεσκάδα, κίνητρο) και τα «πλην» (ανομοιογένεια) του.

Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία για ορισμένους παίκτες να δείξουν ότι είναι έτοιμοι πλέον να διεκδικήσουν θέση στο βασικό σχήμα και εναντίον του «δικεφάλου», αν και το πιο πιθανό είναι ο Μαρτίνς να εμπιστευθεί στην πλειοψηφία όσους έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ για να επιβεβαιώσει ότι η εμφάνισή τους δεν ήταν κακή και ότι απλά το αποτέλεσμα δεν αποτύπωσε την πραγματική εικόνα του ματς.

Εκ των πραγμάτων, στα άκρα της άμυνας θα ξεκινήσουν οι Τοροσίδης (δεξιά) και Κούτρης (αριστερά), στο κέντρο της θα παίξουν δύο από τους Σισέ, Μιράντα και Μεριά, στα κεντρικά χαφ προβάδισμα έχει το δίδυμο Νάτχο, Γκιγιέρμε, οι οποίοι θα περιμένουν να μάθουν αν μπροστά τους θα μοιραστούν τον χρόνο ο Φορτούνης με τον Τουρέ και αν θα προτιμηθούν οι Ανδρούτσος και Φετφατζίδης, για να είναι πίσω από τον Γκερέρο.

Θέση διεκδικεί και ο Ναουέλ. Φυσικά, πιο σαφής εικόνα θα προκύψει από τη σημερινή τελευταία προπόνηση επί ιταλικού εδάφους.