Αργά το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε κι επισήμως ότι ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Vichai Srivaddhanaprabha ήταν μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο τόσο ο ίδιος, όσο κι άλλα τέσσερα άτομα. Η τραγωδία σημειώθηκε έξω από το στάδιο King Power της Λέστερ.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο πιλότοι και τρεις επιβάτες, όμως κανένας δεν ήταν μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη της ομάδας που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το 2016, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Premier League.
Οι οπαδοί της Λέστερ, φοβούμενοι για τα χειρότερα, βρέθηκαν από νωρίς την Κυριακή, έξω από το στάδιο που φέρει το όνομα της εταιρείας (King Power) του Ταϊλανδού μεγαλοεπιχειρηματία, αφήνοντας λουλούδια, κασκόλ και πανό της ομάδας.
«Χωρίς εσένα το όνειρό μας δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα» αναφέρεται σε ένα σύνθημα έξω από, ενώ δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της Λέστερ που περιγράφουν την συγκεκριμένη ημέρα ως «εφιάλτη».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η πτώση συνέβη λίγο μετά την απογείωση από το γήπεδο μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά πίσω από αυτό, στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, αφού η μηχανή σταμάτησε και ο έλικας περιστράφηκε εκτός ελέγχου.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο για να σβήσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη και να ψάξουν στα συντρίμμια, ενώ η αστυνομία εκκένωσε τη γύρω περιοχή.
Ακολούθησε σύγχυση με το προσωπικό ασφαλείας να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και να να αποτρέπει τους πολίτες να βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο από τα συντρίμμια.
