Το Σάββατο θα τεθεί επί τάπητος από την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και της συμφωνίας Ιερώνυμου – Τσίπρα για τη σχέση κράτους – Εκκλησίας. Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι ιεράρχες, καθώς η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης δεν είχε καμία συμμετοχή στον διάλογο και στην συμφωνία.
Η έκτακτη αυτή Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με αποκλειστικό θέμα τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου και μετά το πέρας της, πρόκειται να προκύψει ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Κρήτης με το οποίο θα παίρνει θέση για το θέμα.
Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» υπογράμμισε ότι δεν επιζητεί τον διχασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Κράτος και Εκκλησία είμαστε ένα. Αυτό θα πει Ελλάδα, όχι να χωριζόμαστε στα δύο».
Παράλληλα, οι περισσότεροι κληρικοί στην Κρήτη εμφανίζονται ενοχλημένοι και δυσαρεστημένοι ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών Κρήτης π. Ζαχαρίας Αδαμάκης στο «Ράδιο Κρήτη», θα ζητήσουν συναντήσεις με τους ιεράρχες του νησιού αλλά για την ώρα τηρούν στάση αναμονής.
