Σε γλαφυρό ύφος ήρθε η απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί στα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ένας ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος έβγαλε το παπούτσι του και πάτησε με αυτό τις σημειώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών πάνω στον ιταλικό προϋπολογισμό.
Ο Άντζελο Τσιόκα, μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί, ανέφερε μέσω Twitter «Στο Στρασβούργο περπάτησα (με σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία) πάνω στο βουνό των ψεμμάτων που ο Μοσκοβιί έγραψε εναντίον της χώρας μας. Η Ιταλία αξίζει σεβασμό».
Σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε σημειώνοντας ότι «νόμιζα πως επρόκειτο για υπάλληλο του Κοινοβουλίου που πήρε τις σημειώσεις μου. Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες, ούτε τους θεσμούς, ούτε τη Δημοκρατία».
Μέσω Twitter έγραψε «Το επεισόδιο με το “παπούτσι made in Italy” είναι αποκρουτσικό. Πρώτα χαμογελάμε γιατί το θεωρούμε γελοίο, μετά συνηθίζουμε στη συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάμε με τον φασισμό. Ας είμαστε προσεκτικοί, η Δημοκρατία είναι ένας εύθραυστος θησαυρός».
