Η επικείμενη αύξηση της αστυνομικής εξουσίας στη Βρετανία και η καθιέρωση του μισογυνισμού ως εγκλήματος μίσους, η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, η έκκληση 200 καλλιτεχνών από ολόκληρο τον πλανήτη για την ανάληψη δράσης από το πολίτικο κατεστημένο προκείμενου να διασωθεί από την ραγδαία κλιματική αλλαγή ο πλανήτης, καθώς και οι ισχυρές οικονομικές αναταράξεις στην Αργεντινή συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις που συναντάμε στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.
Στη Βρετανία οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους: «Η αστυνομία αποκτά μεγαλύτερη ισχύ στον έλεγχο και την έρευνα» και στο κύριο άρθρο τονίζει ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σαγίντ Γιαβίντ σχεδιάζει να διευρύνει τις εξουσίες της αστυνομίας σ΄ ό,τι αφορά στον έλεγχο και την έρευνα.
Ειδικότερα η αστυνομία θα μπορεί να σταματά και να ελέγχει ανά πάσα ώρα και στιγμή οποιονδήποτε, ενώ βάσει των όσων ισχύουν σήμερα μπορούσε να το κάνει μόνο όταν έκρινε ένα άτομο ως ύποπτο για τη διάπραξη εγκληματικής ή τρομοκρατικής ενέργειας.
Στο έτερο πρωτοσέλιδο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα έχει τίτλο: «Οι βουλευτές θα ψηφίσουν για να καταστήσουν τον μισογυνισμό ως έγκλημα μίσους για πρώτη φορά». Στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι εφ όσον το σχέδιο νόμου καταστεί νόμος, τα δικαστήρια θα λαμβάνουν υπ όψη τον μισογυνισμό του κατηγορούμενου ως επιβαρυντικό στοιχείο.

Στη Γαλλία η Le Monde έχει κεντρικό θέμα την έκκληση που απηύθυναν χθες 200 προσωπικότητες, καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς, όχι μόνο Γάλλοι, αλλά και άλλων εθνικοτήτων για τη διάσωση του πλανήτη και με επιστολή τους καλούν το πολιτικό καταστημένο να αναλάβει δράση απέναντι στη κλιματική αλλαγή πριν να είναι πολύ αργά.
Η La Depeche du Midi από την πλευρά της έχει τίτλο : Μακρόν : Το τέλος της περιόδου χάριτος» με το κύριο άρθρο να τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι από την υπόθεση Μπεναλά μέχρι την παραίτηση του υπουργού Οικολογική Μετάβασης Νικολά Ουλό, το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτήθηκε από μια δύσκολη επιστροφή του προέδρου μετά τις διακοπές του και διερωτάται αν τελικώς ο Εμανουέλ Μακρόν έχει απολέσει τον έλεγχο της κατάστασης.
Στην Ιταλία, η Il Messaggero γράφει στον τίτλο της : «Χάος στη Λιβύη, κίνδυνος έντασης με την Ιταλία για τους πρόσφυγες» και επισημαίνει ότι η βορειοαφρικανική χώρα έχει περιέλθει στο έλεος των πολεμάρχων χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα ελπίδα για βελτίωση της κατάστασης.
Στη Γερμανία η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει ότι το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατά 0,2% και έτσι η ανάπτυξη έχει θετικό πρόσημο για έκτη συνεχή φορά, σημειώνει επικαλούμενη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία είχε ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά τη τρέχουσα χρονιά με 0,9%: «Μετά την εκπνοή των προγραμμάτων στήριξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί βάσει σχεδίου να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι για το 2018 είναι εφικτή μια ανάπτυξη 1,9%, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει για το σύνολο της ευρωζώνης την τρέχουσα χρονιά».
Στη γειτονική Αυστρία η εφημερίδα Der Standard παρουσιάζει δέκα από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες, οι οποίες αποτελούν ακόμα και το φθινόπωρο ελκυστικό προορισμό.
Με τίτλο «Ελλάδα: χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει: «Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών.
Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Ήπειρο και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».

Στις ΗΠΑ τέλος οι Financial Times «γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους: «Ο Μάκρι αποκαλύπτει επείγουσα πορεία λιτότητας για να καθησυχάσει αγορές και δανειστές» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του από το προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι τόνισε ότι χώρα πρέπει να αντιδράσει τάχιστα προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της προς τους δανειστές κι όλα αυτά μια εβδομάδα μετά την έκκληση που απηύθυνε στο ΔΝΤ για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
