Tην ανάκληση της προκήρυξης διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την εκμίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες φωτοαντιγραφικά μηχανήματα, ζητούν με αγωγή τους που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, περίπου 20 εργαζόμενοι στα φωτοτυπικά μηχανήματα στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθήνας.
Οι φωτοτύπες της πρώην Σχολής Ευελπίδων -κτιριακό συγκρότημα που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας – απασχολούνται για περισσότερα από 20 χρόνια στα δικαστήρια, με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο. Οι ενάγοντες επιτηδευματίες κάνουν λόγο στην αγωγή τους για “φωτογραφικό διαγωνισμό”, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρείται η εκδίωξη τους από τα δικαστήρια, με την εμφάνιση των ίδιων ως παράνομων».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς, θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο ΔΣΑ, νοίκιασε 5 φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των μελών του.
Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.
