Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο 72 κατηγορούμενους για τον ρόλο τους στις συγκρούσεις στη γέφυρα του Βοσπόρου κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ότι σκότωσαν εσκεμμένα αμάχους, οι οποίοι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 είχαν υπακούσει σε έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν να αψηφήσουν τους πραξικοπηματίες πάνω σε μια γέφυρα του Βοσπόρου, που μετονομάστηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Επίσης, αναμένεται να εκδοθούν οι ετυμηγορίες για άλλους 71 κατηγορουμένους στην υπόθεση. Οι σημερινές ανακοινώθηκαν ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ο Ερντογάν γιορτάζει την πρόσφατη εκλογή του ως του πρώτου επικεφαλής του νέου προεδρικού συστήματος της χώρας.