Στο τέλος Ιουλίου θα κάνουν «ταμείο» οι αρμόδιοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) και θα προχωρήσουν σε αναγκαίες διορθώσεις, με στόχο μέσα στον Σεπτέμβριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό κόμιστρο.
Χθες ξεκίνησε χωρίς προβλήματα η δοκιμαστική είσοδος των επιβατών σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την μπροστινή πόρτα, ενώ σε πολλές στάσεις είχαν βγει οι ειδικά εκπαιδευμένοι ελεγκτές και ενημέρωναν τους πολίτες.
Από χθες οι κλειστές πύλες στη γραμμή του Ηλεκτρικού επεκτάθηκαν σε 20 σταθμούς σε σύνολο 24. Οι λίγες καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα που θα λυθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν ότι στην πραγματικότητα οι μπάρες καλύπτουν ολόκληρο το δίκτυο του Ηλεκτρικού.
«Θεωρούμε ότι το νέο σύστημα αρχίζει να λειτουργεί με τη βοήθεια του επιβατικού κοινού και τις προσπάθειες του συνόλου των εργαζομένων στις συγκοινωνίες», είπε χθες στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Σκουμπούρης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.
Χαρακτηρίζει θετική την έως τώρα πορεία μετάβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα, που ξεκίνησε δοκιμαστικά από τον Οκτώβριο, θυμίζοντας ότι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου το μέτρο εφαρμόζεται από πολλά χρόνια, η περίοδος μετάβασης διήρκεσε περίπου δύο χρόνια. Στη Νορβηγία μάλιστα χρειάστηκαν 2,5 χρόνια.
«Δεν μας αναφέρθηκαν προβλήματα για την είσοδο από την μπροστινή πόρτα», μας ενημέρωσε και διευκρίνισε ότι είναι ένα μέτρο που ισχύει παντού. Παραδέχτηκε πάντως ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί το κοινό, ιδιαίτερα στις στάσεις με μεγάλη κίνηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού κομίστρου, καθώς γίνονται 1,5 εκατ. επικυρώσεις εισιτηρίων ή καρτών την ημέρα.
Εχουν εκδοθεί 1,1 εκατ. ηλεκτρονικές κάρτες, από τις οποίες οι 750.000 είναι προσωποποιημένες.
Οι τελευταίες αντικατέστησαν τις μηνιαίες κάρτες, καθώς και όσες χρησιμοποιούνται από κατηγορίες επιβατών που κάνουν χρήση των ειδικών τιμολογίων, όπως οι φοιτητές, οι νέοι κάτω των 18 και τα άτομα άνω των 65.
Δωρεάν μετακινούνται οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και τα ΑμεΑ, καθώς και οι ένστολοι. «Το 55% των επιβατών κινούνται με ειδικά τιμολόγια», επισημαίνει ο Γ. Σκουμπούρης και μας έδωσε στοιχεία για τις βασικές κατηγορίες δικαιούχων. Εως τώρα έχουν εκδοθεί 175.000 κάρτες ανέργων και άλλες 33.000 για ΑμεΑ, καθώς και 90.000 φοιτητικά.
Οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους μπορούν να αποκτήσουν από τον ΟΑΣΑ κάρτα δωρεάν μετακίνησης που ισχύει για όλη τη διάρκεια της θητείας τους.
Για τα έσοδα δεν μπορεί να υπάρχει συγκριτική εικόνα σε σχέση με την εποχή του «χάρτινου» κομίστρου, αφού πολλοί επιβάτες προτιμούν την προσφορά των 11 εισιτηρίων στην τιμή των 10 που τα αξιοποιούν όποτε μετακινούνται με τις συγκοινωνίες.
Υπολογίζεται ωστόσο ότι η μέση ημερήσια είσπραξη διαμορφώνεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.
