Μόλις 15 λεπτά προπονήθηκε χθες ο Νεϊμάρ με την εθνική Βραζιλίας, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι και αποχώρησε. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο προπονητικό και ιατρικό επιτελείο της «σελεσάο». Μετά την πρώτη εξέταση, ο γιατρός της ομάδας Ροντρίγκο Λασμάρ διέγνωσε πως ο τραυματισμός του 26χρονου άσου προήλθε από κάποιο χτύπημα στο ματς με την Ελβετία και δεν έχει σχέση με το κάταγμα που υπέστη τον Φεβρουάριο.
Οι Βραζιλιάνοι αγχώθηκαν και οι απεσταλμένοι στο Σότσι ζήτησαν δηλώσεις του γιατρού! «Πρέπει να ηρεμήσετε όλοι. Ο Νεϊμάρ ένιωσε πόνο όταν πατούσε το πόδι του και δεν μπορούσε να κλοτσήσει καλά την μπάλα. Μετά τη φυσιοθεραπεία που του κάναμε, αύριο [σήμερα] θα προπονηθεί κανονικά και δίχως πρόβλημα».
Ο ντόκτορ μπορεί να είναι καθησυχαστικός, όμως αν ο Νεϊμάρ δεν εμφανιστεί πανέτοιμος στις δύο προπονήσεις που απομένουν ώς το ματς της Παρασκευής με την Κόστα Ρίκα, τότε ο Τίτε ίσως να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του.
Αλλωστε, ούτε τη Δευτέρα γυμνάστηκε κανονικά. Βέβαια, είχε προηγηθεί το ματς με τη Βραζιλία, αλλά ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε μόνος του ελαφρύ τρέξιμο και δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
Πάντως, πριν αρχίσει η διοργάνωση ο προπονητής Τίτε είχε τονίσει πως ο «Νέι» θα είναι στο 100% της φόρμας του στο τρίτο ματς των ομίλων και στα νοκ άουτ.
Απλά, η αναπάντεχη ισοπαλία με την Ελβετία έχει αγχώσει τους Λατινοαμερικάνους, που πρέπει να νικήσουν πάση θυσία την Κόστα Ρίκα για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.
