Ζωντανός στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague έμεινε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 79-68, στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων που έγινε στο ΣΕΦ.
Έτσι, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και θα ταξιδέψει στο Κάουνας ελπίζοντας να πάρει τουλάχιστον μία νίκη, ώστε να επανακτήσει το αβαντάζ της έδρας και να πάρει αυτός στο εισιτήριο για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
.@olympiacosbc and @bczalgiris head to Kaunas tied at 1-1 pic.twitter.com/b51qdJEt7K
— EuroLeague (@EuroLeague) 20 Απριλίου 2018
Στη σημερινή αναμέτρηση ο Ολυμπιακός έπαιξε με περισσό πάθος, εγκλωβίζοντας τους αντιπάλους του στη σκληρή του άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν το χαμηλό σκορ της Ζαλγκίρις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο οι γηπεδούχοι άγγιξαν το διψήφιο προβάδισμα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν το σκορ, για να ακολουθήσει νέο ξέσπασμα των «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο μέρος όπου ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Η όποια αντίδραση της Ζαλγκίρις ήρθε πολύ αργά και δεν διαφοροποίησε τον νικητή της αναμέτρησης.
Ioannis Papapetrou with the MONSTER slam to seal the victory for @olympiacosbc
WOW #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/tiRD0TgSt1
— EuroLeague (@EuroLeague) 20 Απριλίου 2018
Ο Τζαμέλ ΜακΛίν (με 21 πόντους) έπαιξε σήμερα και για τον Μιλουτίνοβ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης (17 πόντοι, 5 ασίστ) ήταν και πάλι θετικός.
Επόμενη αναμέτρηση την ερχόμενη Τρίτη, 24 Απριλίου, στο Κάουνας.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68.
