Υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια αφήνει η πλευρά της οικογένειας του 22χρονου στρατιώτη από το Ηράκλειο, ο οποίος το πρωΐ της Τετάρτης αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, στο φυλάκιο της Ρω στο Καστελόριζο.
Ο στρατιώτης αυτοκτόνησε λίγο πριν τελειώσει η υπηρεσία του σκοπού που πραγματοποιούσε, περίπου στις 8:40 το πρωΐ, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένειά του προσέφυγε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες και ότι έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.
Μάλιστα η οικογένεια υπέβαλε το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία, η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.
Ο 22χρονος είχε παρουσιαστεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε τοποθετηθεί στο Καστελόριζο, όπου υπηρετούσε τους τελευταίους τρεισήμιση μήνες.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:
Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.
Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης.
