Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εννέα οι νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά και μία γυναίκα, στο ναυάγιο ενός πλοιάριου, που βυθίστηκε στο Αιγαίο και ανοιχτά της επαρχίας Αττάλεια, μετέδωσε το Anadolu.

Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αφού ένας ψαράς ειδοποίησε την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας, τέσσερα σκάφη, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο έφτασαν στο σημείο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Συνολικά στο πλεούμενο επέβαιναν 15 άνθρωποι, οι οποίοι επιχείρησαν τον επικίνδυνο ταξίδι επειδή για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015.

Μπορεί ο αριθμός να μειώθηκε μετά την αμφισβητούμενη ευρωτουρκική συμφωνία το 2016, αλλά παρατηρητές επισημαίνουν ότι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν φτάσει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.