ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Νίκος Φωτόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο μικροσκόπιο της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ως ύποπτος για ηθική αυτουργία στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, που είχε σημειωθεί στις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι εκφράσεις «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα», που χρησιμοποίησε ο Π. Ψωμιάδης, αναφερόμενος στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε ότι «ξεπούλησε τη Μακεδονία», την ώρα που ο Γιάννης Μπουτάρης προσερχόταν στον χώρο των εκδηλώσεων.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών, «φυσικών και ηθικών», της επίθεσης εναντίον του δημάρχου. Οι πράξεις για τις οποίες ελέγχεται είναι πρόκληση σε τέλεση εγκλήματος και εξύβριση.

Ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα, με το οποίο φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο περιστατικό, υποστηρίζοντας, κατά πληροφορίες, ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν «πολιτικής κριτικής» στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη.

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Π. Ψωμιάδη, Γιώργος Νικολακόπουλος, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του εντολέα του.