Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η διοίκηση της ΕΠΟ, καθώς η πίεση από FIFA-UEFA πάει στα άκρα μετά τις συναντήσεις του προέδρου της, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης Χέμπερτ Χούμπελ.

Ο Aυστριακός παράγοντας παίζει πλέον τo χαρτί της απειλής για ποδοσφαιρικό «Grexit», αλλά στην ουσία αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα μείνει στη θέση της η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ ή αν μέσα σε κάτι περισσότερο από ενάμιση χρόνο θα έχουμε και πάλι Προσωρινή Διοίκηση επιλογής των FIFA-UEFA, αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα.

Θεωρητικά η απειλή περιλαμβάνει και αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο. Μπορεί να υπάρξει «Grexit» με αναστολή και ένταση της επιτήρησης ή αποκλεισμός για λίγες μέρες.

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Νέα ΠΔΕ στην ΕΠΟ και πιο στενή επιτήρηση.

Αν και ο Βαγγέλης Γραμμένος παρουσίασε στον Χούμπελ ένα έξτρα πακέτο μέτρων, δεν απέφυγε το «bullying». Η ΕΠΟ πληρώνει τη φανερή αδυναμία της να λειτουργήσει αποτελεσματικά αυτή την περίοδο κορύφωσης της έντασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία βέβαια έχει εξήγηση.

Η δυσκολία έχει να κάνει με την ένταση στις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που αποτέλεσαν τα στηρίγματα της νέας διοίκησης και το γεγονός πως ο πρώτος είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στις δύο υποθέσεις που δημιούργησαν την κρίση τις τελευταίες εβδομάδες.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η αντίδραση της ομοσπονδίας ήταν «μουδιασμένη», με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται να ακολουθεί τις εξελίξεις κι όχι να παίζει ρυθμιστικό ρόλο.

Από το ξεκίνημα της παρουσίας της, βρίσκεται συνεχώς απέναντι σε μια προσπάθεια αμφισβήτησής της από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος βέβαια διαθέτει και τα δικά του ερείσματα σε επίπεδο διεθνών φορέων του ποδοσφαίρου.

Η απραξία της ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα είναι φανερό πως έδωσε χώρο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας στις πλευρές που είναι απέναντι και τώρα έχει βρεθεί στα σχοινιά.

Τη θέση της ΕΠΟ δεν βοηθάει αυτό που γίνεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου για τις σοβαρές υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα.

Χθες συμπληρώνονταν 18 μέρες από το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ κι ακόμη δεν είχε βγει απόφαση! Η απόφαση της έφεσης για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ματς που είχε γίνει στις 4 Φεβρουαρίου, βγήκε στις 26 Μαρτίου!

Και ούτε καν έχει τελεσιδικήσει, αφού τώρα κάνει ο Ολυμπιακός προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες από την έκτακτη παρουσία της FIFA στην Ελλάδα, όπου τέθηκαν και τότε τα ζητήματα με τα πειθαρχικά όργανα, και η κατάσταση κάθε άλλο παρά βελτιώθηκε.

Από σήμερα είναι πιθανό να βρεθεί στην Αθήνα και ο Χούμπελ, ωστόσο αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αντίδραση της ΕΠΟ, που καλείται να δώσει άμεσα συγκεκριμένα δείγματα που θα τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση.