Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, αναφορικά με το θέμα της πυρηνικής συμφωνίας. 

Όπως ξεκαθάρισε ο Ροχανί, το Ιράν έχει προετοιμαστεί για να απαντήσει σε ενδεχόμενη απόφαση του Τραμπ να τερματίσει την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Έχουμε σχέδια για να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση του Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Μάλιστα, ο Ιρανός πρόεδρος προχώρησε περαιτέρω στην προειδοποίησή του αγγίζοντας τα όρια της ευθείας απειλής, καθώς δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την πολυμερή συμφωνία θα το μετανιώσουν «όσο ποτέ στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανός πρόεδρος έχει κριτικάρει τη συμφωνία και την έχει χαρακτηρίσει «παράλογη».

Η συμφωνία του 2015, μεταξύ του Ιράν, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφάσισε τη μείωση των κυρώσεων στο Ιράν, με αντάλλαγμα η χώρα της Μέσης Ανατολής να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Αυτή την εποχή, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η υπάρχουσα συμφωνία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να σταματήσει το Ιράν να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.