«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη Novartis

Στη σκιά του σκανδάλου Novartis συνεχίζεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με εκατέρωθεν βολές από διαφορετικές ομάδες.

Στη χθεσινή ανακοίνωση πέντε δικαστών-μελών της ΕΔΕ (σ.σ. τάχθηκαν υπέρ τής παραμονής της δικογραφίας στους ανακριτές διαφθοράς) απάντησαν σήμερα μέλη της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι οι πέντε συνάδελφοί τους αποτελούν «τον κορμό της ομάδας της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Θάνου».

Επιτίθενται, δε, στους συναδέλφους τους αφήνοντας υπονοούμενα για τον ρόλο τους, τον οποίο -όπως λένε- «γνωρίζουν από καιρό», και κατηγορώντας τους ότι «σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους στράφηκαν άλλη μία φορά εναντίον της Ένωσης και των 3.000 δικαστών και εισαγγελέων».

Παράλληλα, η πλειοψηφία της ΕΔΕ αναφέρει ότι οι συνάδελφοί τους έλαβαν «ανεπίτρεπτη θέση υπέρ της συνέχισης της ανάκρισης από ανακριτή Διαφθοράς» και συνεχίζει σε εξίσου έντονο ύφος:

«Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν τώρα την αναίδεια να κατηγορούν το Ενωτικό προεδρείο της μεγαλύτερης Ένωσης της χώρας ότι “εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης”.

»Τους προτρέπουμε κατ' αρχήν να τηρούν τα προσχήματα τουλάχιστον, να μην ταυτίζονται με όσους κατ' επάγγελμα γράφουν συκοφαντίες και ανακρίβειες, ξεστομίζουν απειλές και τολμούν να υποδεικνύουν συμπεριφορές και καθήκοντα σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς».

Τα μέλη της πλειοψηφίας της ΕΔΕ που υπογράφουν τη σημερινή ανακοίνωση είναι οι: Χριστόφορος Σεβαστίδης (πρόεδρος), Παναγιώτης Λυμπερόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Νικόλαος Σαλάτας (γενικός γραμματέας), Αγγελική Δεμέστιχα (υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών), Χαράλαμπος Σεβαστίδης (εκπρόσωπος Τύπου), Ευστάθιος Βεργώνης (β' αντιπρόεδρος), Δημήτριος Φούκας (αν. γενικός γραμματέας), Ακριβή Ερμίδου (αν. υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών), Βαρβάρα Πάπαρη (μέλος).