Τρίτος νεκρός από το δυστύχημα στα ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου

ergazomenoi_elpe.jpg

Διυλιστήρια Ασπροπύργου Ήταν ένας από τους 4 εργαζόμενους της εταιρείας που έσπευσαν στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Υπέκυψε στα τραύματά του ακόμη ένας  από τους έξι εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσφατο δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ την Παρασκευή 8/5/2015. 

Πρόκειται για τον Αντώνη Αβράμπο, χειριστή παραγωγής και εργαζόμενο στο διυλιστήριο που κατέληξε μετά από 15 μέρες νοσηλείας. Ο 27χρονος ήταν ένας από τους 4 εργαζόμενους της εταιρείας που έσπευσαν στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα, αμέσως μόλις σημειώθηκε διαρροή καυσίμου και πριν εκδηλωθεί έκρηξη και πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη έχασαν τη μάχη με τη ζωή ακόμη δύο από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στο πρόσφατο συμβάν.

Συλλυπητήρια ΥΠΑΠΕΝ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τρίτου εργαζόμενου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη, η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, η τιμωρία όσων έχουν, άμεση ή έμμεση ευθύνη για την τραγωδία.