Θεσμοί, λοιμοί, καταποντισμοί

phonto.jpg

Θεσμοί, λοιμοί, καταποντισμοί Μέχρι και ο Νώε έστειλε μέιλ και διαμαρτυρήθηκε για τις ασύλληπτες καταστροφές που προμήνυε

♦ Την κατάσταση της Ελλάδας την έδειξε ανάγλυφα τη νύχτα ο Μάρδας όταν πήγε στην εξέδρα του Χατζηνικολάου και ζήτησε από τους θεατές τα διαθέσιμά τους, ό,τι προαιρείσθε για τη σωτηρία της χώρας

♦ Το νέο δημοσιογραφικό σπορ είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα ενδεχόμενης χρεοκοπίας αλλά και σωτηρίας. Θεσμοί, λοιμοί και καταποντισμοί θα γίνουν κατά τις σίγουρες προβλέψεις.

♦ Το πρώτο είναι ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. Καλύτερα, δεν θα μας παίρνουν τηλέφωνο και οι εισπρακτικές εταιρείες.

♦ Κάθε εποχή όμως έχει τους δικούς της ήρωες. Ξεχνάμε την τρομολαγνεία Χούκλη-Τρέμη, κυρίες και κύριοι. Νέο αστέρι: Σία Κοσιώνη. Απιαστη στο τρομοκρατικό και στο τρομολαγνικό. Ασε μας, κουκλίτσα μου.

♦ Ακόμη και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που την άκουγε χθες μπήκε κάτω από το τραπέζι των ειδήσεων.

♦ Μέχρι και ο Νώε έστειλε μέιλ και διαμαρτυρήθηκε για τις ασύλληπτες καταστροφές που προμήνυε.

♦ Το γκάλοπ του γνωστού Θεοδωρικάκου στην εκπομπή του Γιάνννη με τρία «νι» το έλεγε:

• Το 48,5% των Ελλήνων είναι απογοητευμένο από την κυβέρνηση.

• Το 67,8% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω και θα συμβιβαστεί με τους δανειστές.

• Το 100% πιστεύει θα εμφανιστεί ο Κινγκ Κονγκ να μας πατήσει αν δεν συμφωνήσουμε.

♦ Ο Μάρδας πάντως δεν ήταν τρομοκρατικός, αλλά χαριτωμένος. Είπε ότι η στάση πληρωμών αυτών που οφείλονται στους ιδιώτες δεν είναι στάση πληρωμών αλλά «μετάθεση». Είπαμε, στα βαφτίσια λέξεων είναι άπιαστοι.

♦ Καθησυχαστική ήταν και η απάντησή του ότι θα πληρώσει τον Ιούνιο μισθούς-συντάξεις «με τα δεδομένα που έχουμε». Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

♦ Είπε, δεν ξέρει τι θα γίνει αν υπάρξει μια καταστροφή. Ηθελε να δικαιώσει την Κοσιώνη.

♦ Μετά είπε ότι θα υπάρξει συμφωνία, για να είναι μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα.

♦ Το ζήσαμε κι αυτό. Είδαμε τον Σταύρο Θεοδωράκη να τον υποδέχεται ως αρχηγό κόμματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σαν να μιλούσαμε πριν από 100 χρόνια ότι θα πάμε κάποτε στο φεγγάρι.

♦ Μας τρέλανε ο Σταύρος. Μίλησε ακόμη και για πατριωτισμό. Το μυαλό μας για τον Θεοδωράκη σε σχέση με τον πατριωτισμό πιστεύαμε ότι είναι η έκφραση «Πώς είσαι, ρε πατριώτη;».

♦ Κάναμε μεγάλο λάθος που δεν βάλαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μητσάρα τον Αβραμόπουλο. Και που δεν τον βάλαμε όμως, τράβηξε χθες ένα διάγγελμα να το πιεις στο ποτήρι.

♦ Τώρα, με ποια ιδιότητα έβγαλε το διάγγελμα δεν μας ενδιαφέρει, αφού ήταν καταπληκτικός. Το πνεύμα του ήταν να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, γιατί η Ελλάδα είναι στα κάγκελα ή μάλλον στα καγκελάκια.

♦ Ο Καμμένος πήρε εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ από τον Τσακνή για την προβολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Τι, δεν λέγεται ΥΕΝΕΔ;

♦ Παίζει ο τίτλος ανάμεσα στους εξής:

• Η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων.

• Οι ψεκασμένοι.

• Παρουσιάστε, ΕΡΤ!

♦ Σήμερα θα γίνει η τελετή παράδοσης του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος θα παραδώσει το στικάκι.

♦ Εκτοξεύτηκε όμως το ΠΑΣΟΚ της Φώφης στη δημοσκόπηση που έδειξε τη νύχτα ο Πρετεντέρης. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε δύο ψηφοφόρους αλλά έχει χάσει τρεις.

♦ Ο Πρετεντέρης κύριος, αλλά μόνο που δεν έσταζε αίμα. Είπε ότι δεν ξέρουμε καν τι θα γίνει σήμερα. Τι θα γίνει; Θα έχουμε μίνι καύσωνα.