Το αδιέξοδο των συζητήσεων στο Eurogroup που διεξήχθη στις Βρυξέλλες σήμερα, σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε πως «παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης».
«Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα» επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως «η ρήξη δεν είναι λύση».
Άλλωστε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά υπήρξε τηλεφωνική επαφή των Σαμαρά – Βενιζέλου – Θεοδωράκη «για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άμεση, επίσημη ενημέρωση ζητά το ΠΑΣΟΚ
Επίσημη ενημέρωση, άμεσα, με τον τρόπο που η κυβέρνηση κρίνει θεσμικά προσφορότερο, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, μετά τις σημερινές εξελίξεις στο Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία».
