Ο Ιωάννης Γκόλιας, πρύτανης του ΕΜΠ

gkolias_prytanis_metsovio_polytexneio.jpg

Ιωάννης Γκόλιας Ο νέος πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ο Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών κ. Ιωάννης Γκόλιας έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων και εκλέγεται πρύτανης του ΕΜΠ». Με αυτή την ολιγόλογη ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναληπτικών εκλογών στο ΕΜΠ, που εξελίχθηκε σε παρωδία, αν ληφθεί υπόψη ότι μοναδικός υποψήφιος ήταν ο εκλεγείς!

Οι δύο συνυποψήφιοι αποχώρησαν. Ο Δ. Τσαμάκης, καταγγέλλοντας ανοιχτά το αντιδημοκρατικό μέτρο της προεπιλογής υποψηφίων από το Σ.Ι. και ζητώντας, ειδικά ενόψει της ΠΝΠ που το καταργεί, αναθεώρηση της απόφασης του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Ο Γ. Μάγκλαρης, δηλώνοντας πως σέβεται την απόφαση του ΣτΕ, όμως για εκείνον «προέχει η διευκόλυνση των διαδικασιών και των όρων που καθορίζουν την αυτοτέλεια του Ιδρύματος».

Ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι και οι δύο υποψήφιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο γιατί τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει στις επαναληπτικές -που θα γίνονταν με τους ίδιους ακριβώς όρους-, δεν μπορεί να μην επισημανθεί η περαιτέρω απαξίωση του Σ.Ι., που επιμένει, παρά την απόφαση του ΣτΕ το οποίο επισήμανε παρατυπίες, παρά την επικείμενη κατάργηση του περιοριστικού μέτρου της προεπιλογής, παρά την αποχώρηση-διαμαρτυρία των υποψηφίων.