Ενημέρωση από τα ΕΛ.ΠΕ. ζητά η Περιφέρεια Αττικής

elpe.jpg

«Η Περιφέρεια Αττικής... θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και με το σωματείο των εργαζομένων...» | EUROKINISSI

Αναλυτική και δημόσια ενημέρωση εργαζομένων και πολιτών από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. για τα πραγματικά περιστατικά της πρόσφατης τραγωδίας, καθώς και ενεργή συμμετοχή στη διερεύνηση του ατυχήματος, αλλά και έλεγχο του καθεστώτος εργασίας των εργαζομένων στο διυλιστήριο από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που είναι η εποπτεύουσα αρχή, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ζητά με απόφαση που υιοθέτησε το βράδυ της Πέμπτης, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. 

«Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, άμεσα θα πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και με το σωματείο των εργαζομένων, για τις δραστηριότητες που υπάγονται στην οδηγία SEVESO σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και για την υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων (ΣΑΤΑΜΕ)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική απόφαση. 

«Τέτοια δυστυχήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κερδοφορία των Ομίλων κτίζεται, όχι από τις επενδύσεις, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία, αλλά από τη συμπίεση του εργασιακού κόστους σε βάρος της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Οι μέχρι τώρα επιλογές των Διοικήσεων των ΕΛ.ΠΕ. έδωσαν τη συντήρηση του εξοπλισμού σε εργολάβους και τη λειτουργία των μονάδων με νέους, αριθμητικά λιγότερους και άπειρους εργαζόμενους, καθώς τα ΕΛ.ΠΕ. στερούνται του αναγκαίου έμπειρου προσωπικού, σύμφωνα με όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας», τονίζει η Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους που διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία για περίθαλψη.