Ανάληψη ευθύνης για 6 «ορφανές» επιθέσεις

pyrosvestiki.jpg

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 Φωτογραφία αρχείου | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Mε προκήρυξη που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής ενημέρωσης indymedia η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε έξι «ορφανές» επιθέσεις τις οποίες αφιερώνει στα «φυλακισμένα μέλη του Ε.Α. μετά την τελευταία κατασταλτική επιχείρηση, Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου».

Την προκήρυξη, που φέρει τον τίτλο «Την αυλαία θα τη ρίξουμε εμείς», εκτός από τη ΣΠΦ/FAI-IRF, συνυπογράφει η οργάνωση «Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF».

Οι εμπρηστικές επιθέσεις που καταγράφονται είναι: σε τράπεζα στα Πετράλωνα, «λίγα στενά δίπλα στην καταναλωτική γειτονιά του Γκαζιού», στην εταιρεία security FALCON «στην κεντρική και πολυσύχναστη λεωφόρο Κηφισίας» καθώς «η εν λόγω εταιρεία διαφημίζεται από τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της τηλεόρασης», σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «στη φαινομενικά αστυνομοκρατούμενη λεωφόρο Αλεξάνδρας», αλλά και σε «τρία οχήματα διπλωματικού σώματος».

«Θα επανέλθουμε σύντομα»

Στο κείμενό τους μεταξύ άλλων οι συντάκτες αναφέρονται στους «ρουφιάνους δημοσιογράφους και εισαγγελείς», προσθέτοντας: «Μη νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Θα επανέλθουμε σύντομα».

Ακόμη τονίζουν ότι:

«Μετατρέπουμε τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κάνουμε τις νύχτες σύμμαχο για αντάρτικες αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ναρκοθετούμε με φωτιά τα σύμβολα αυτού του κόσμου που μας κρατούν αιχμαλώτους. […] Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε άτυπα τοποθετώντας μια έμπρακτη παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στην εξουσία του εγκλωβισμού, χαλώντας τους ρυθμούς της έννομης τάξης. Αυτοί οι δύσκολοι καιροί δεν λυγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις ιδέες μας, αλλά τις οξύνουν και τις αναζωπυρώνουν. Μαγειρεύουμε το μίσος μας με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όταν δέσει αυτό το μείγμα θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει το σώμα κάθε εισαγγελέα, κάθε δημοσιογράφου, κάθε μπάτσου, κάθε σεκιουριτά, κάθε ρουφιάνου, κάθε είδους κομματόσκυλου, κάθε φιλήσυχου πολίτη και γενικά κάθε σκουπιδιού που συνθέτει αυτή την αποστειρωμένη κοινωνία της ασφάλειας».