Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.9° 16.2°
2 BF
64%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
15.1° 12.6°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 16.0°
4 BF
64%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
58%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.2° 13.2°
1 BF
84%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.4° 8.4°
0 BF
81%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
33%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
19°C
18.8° 16.4°
0 BF
48%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.9° 17.2°
3 BF
53%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
3 BF
78%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
5 BF
57%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.1° 14.1°
2 BF
69%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.6° 15.1°
1 BF
66%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.8°
1 BF
79%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.5° 15.5°
3 BF
71%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.3°
2 BF
94%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.1° 13.1°
1 BF
97%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
73%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
Παράσταση «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου»
Συζήτηση με Στέλιο Κούλογλου και Θανάση Τριαρίδη για τα pushbacks στην παράσταση «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου»
Studio Μαυρομιχάλη

Ο Στέλιος Κούλογλου συζητά για τα pushbacks με τον Θανάση Τριαρίδη

Ο Στέλιος Κούλογλου θα παρευρεθεί την Τρίτη 21 Μαΐου στο Studio Μαυρομιχαλη, στην παράσταση «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου», ένα ανατρεπτικό έργο για το θέμα των pushbacks.

O ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά θα μιλήσει για το φλέγον θέμα της μετανάστευσης στην Ευρώπη και ειδικά για το καθεστώς επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο. Επίσης, θα αναφερθεί στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε «142 χρόνια», ένα δικαστικό θρίλερ που περιγράφει τη ζωή μεταναστών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί ως διακινητές.

Μαζί του σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ο συγγραφέας του έργου Θανάσης Τριαρίδης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό, αλλά οικεία ζοφερό μέλλον, ένας νέος υπάλληλος καταφθάνει στο περιβόητο γραφείο 20/4 της κρατικής υπηρεσίας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει σχεδίου: όσοι έπρεπε να πεθάνουν είναι νεκροί, όσοι παραμένουν χρήσιμοι είναι ακόμα ζωντανοί και η ανθρωπότητα φορτωμένη τα κρίματά της συνεχίζει τις ατελείωτες στροφές της. 

Πώς γράφεται η Ιστορία; Είναι οι σημερινές μας πράξεις αυτές που διαμορφώνουν το μέλλον εκείνο το οποίο όλοι προσδοκούμε; Αλλά μήπως τελικά η ελπίδα δεν έχει για όλους μας το ίδιο πρόσωπο; Ο άνθρωπος δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει να πιστέψει σε τίποτα. Ποια είναι η αλήθεια; Η διαστρέβλωση οδηγεί στην πλήρη σύγχυση της αντίληψης του κόσμου. Ένας κόσμος χωρίς αγάπη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Στέλιος Κούλογλου συζητά για τα pushbacks με τον Θανάση Τριαρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας