• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.3°C / 17.3°C
  2 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 15.7°C
  3 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 17.0°C
  4 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 10.5°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 11.0°C
  1 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  7°C 6.8°C / 7.4°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 18.8°C
  3 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.0°C / 14.9°C
  1 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 16.8°C
  3 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  4 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 13.4°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 12.5°C / 15.5°C
  2 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  2 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.5°C / 17.0°C
  0 BF
  58%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.3°C / 12.1°C
  4 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 13.7°C
  3 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  2 BF
  79%

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε από το ΥΠΠΟΑ

 • A-
 • A+
Παρά το δικαστικό «ράπισμα» το υπουργείο επιχειρεί να βγει κι από πάνω, με επίθεση κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου και αιχμές προς τους εργαζόμενους και τα Σωματεία • Τι απαντά η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια εμπρηστική ανακοίνωση το υπουργείο επιχειρεί να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ξανά αιχμές για τους εργαζόμενους, μετά το «ράπισμα» από το δικαστήριο, το οποίο έκρινε νόμιμη τη στάση εργασίας των εργαζομένων.  Εκείνο, όμως, στο οποίο δεν απαντά το ΥΠΠΟΑ είναι στο γιατί προσπάθησε στο παρά πέντε να βγάλει παράνομη την κινητοποίηση, αλλά και στο γιατί αφού, όπως αναφέρει, υπάρχει συμφωνία για την αύξηση της αποζημίωσης, δεν προχώρησε σε γραπτές εγγυήσεις προς τους εργαζόμενους.

Αντιθέτως, αργά το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο επέλεξε να επιτεθεί στην Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε στηλιτεύσει τις εξελίξεις, και να την κατηγορήσει ότι «παραποιεί και διαστρέφει γεγονότα». Στην ίδια ανακοίνωση, όμως, ενώ κάνει λόγο για ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων, αφήνει αιχμές για την απεργιακή κινητοποίηση και υποστηρίζει ότι προκλήθηκε ζημία στο ελληνικό δημόσιο και ταλαιπωρία σε χιλιάδες θεατές.

Η ανακοίνωση

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, παραποιεί και διαστρέφει γεγονότα, ακολουθώντας πρακτικές φτηνής αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που δεν ενημερώνεται εγκαίρως για τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, επαναλαμβάνουμε ότι τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ικανοποιήθηκαν απολύτως κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη. Επιπλέον, όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία που προβλέπεται για την ψήφιση τροπολογιών που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και να μη διασπείρει φήμες που υπονομεύουν, εν τέλει, την ίδια τη νομοθετική διαδικασία.

Το αίτημα για αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης ικανοποιήθηκε πλήρως, με θεσμικό, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Το δελτίο τύπου της 7ης Ιουλίου 2022, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της ηγεσίας του Υπουργείου.

Το ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την σημερινή ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου αλλά ακόμα και από το δελτίο τύπου των Σωματείων, στο οποίο κάνουν ρητή αναφορά σε «συμφωνηθέντα». Παραμένει άγνωστος και ανεξήγητος ο λόγος της επιμονής σε απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ως προς την προσφυγή του Εθνικού Θεάτρου, υπενθυμίζουμε ότι αφενός αποτελεί αυτοτελές και αυτοδιοίκητο νομικό πρόσωπο και αφετέρου ότι το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε ως προς τη νομιμότητα της στάσης καθώς δεν ήταν αυτό το ζήτημα το οποίο τέθηκε ενώπιον του. Το μόνο αίτημα που κρίθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ήταν ο επικείμενος κίνδυνος και η απειλούμενη βλάβη του Εθνικού Θεάτρου και του δημοσίου συμφέροντος.

Για την Τομεάρχη Πολιτισμού ωστόσο, μεγάλη νίκη για τον πολιτισμό είναι ένα κλειστό θέατρο και μάλιστα το θέατρο της Επιδαύρου, μία χαμένη παράσταση και χιλιάδες απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι θεατές, παρά την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Θα ήταν ευχής έργον, έστω για μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχαίρει για αυτή τη συνθήκη που προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο και ταλαιπωρία σε χιλιάδες θεατές, εργαλειοποιώντας τους εργαζόμενους που ουδέποτε στήριξε έμπρακτα στα έτη της διακυβέρνησής του.

Η εικόνα του κλειστού θεάτρου σας βαραίνει κ. Μενδώνη

Την ανακοίνωση του υπουργείου δεν άφησε αναπάντητη η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επανήλθε σχολιάζοντας ότι είναι «θλιβερό» η Λίνα Μενδώνη να υποτιμά τα σωματεία των ηθοποιών και να τα αντιμετωπίζει ως υποκινούμενα από ένα κόμμα.

Η Σία Αναγνωστοπούλου καλεί την υπουργό να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζόμενων γιατί «η εικόνα του κλειστού θεάτρου της Επιδαύρου σας βαραίνει εξ΄ ολοκλήρου».

Η απάντηση

Κατά τη συνήθη πρακτική του το γραφείο τύπου του ΥΠΠΟΑ -δηλαδή η Υπουργός κ. Μενδώνη-  εκδίδει ανακοίνωση εναντίον της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντί πρώτον, να αναλάβει τις ευθύνες της για την ακύρωση της παράστασης του Εθνικού στην Επίδαυρο και δεύτερον, να απαντήσει στους εργαζόμενους γιατί δεν ικανοποίησε έγκαιρα το αίτημά τους ώστε να μην φτάσουμε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Μία κατάσταση που είναι προσβλητική για τους θεατές που ταλαιπωρηθήκαν,  για το ίδιο το θέατρο και για τους εργαζομένους του.

Είναι θλιβερό, πέρα από όλα τα άλλα, όχι μόνο να ματαιώνεται μία πολυαναμενόμενη παράσταση στο εμβληματικότερο θέατρο της χώρας, με ευθύνη του ίδιου του υπουργείου, αλλά να υποτιμώνται με τέτοιο βάναυσο τρόπο τα σωματεία ΣΕΗ και ΣΕΕΘ και να αντιμετωπίζονται ως υποκινούμενα από ένα κόμμα και την Τομεάρχη του.

Ικανοποιήστε κ. Μενδώνη  το αίτημα των εργαζομένων γιατί η εικόνα του κλειστού θεάτρου της Επιδαύρου σας βαραίνει εξ΄ ολοκλήρου.

Τι προηγήθηκε

Το μεσημέρι ξέσπασε θύελλα, καθώς, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια τα Σωματεία των ηθοποιών που παίζουν στην παράσταση «Μήδεια», που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Επίδαυρο, ζητώντας να κηρυχθεί η στάση εργασίας τους παράνομη και καταχρηστική.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ηχηρή και δικαίωνε τους εργαζόμενους, κρίνοντας ότι η κινητοποίησή τους ήταν νόμιμη, κάτι που έφερε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της σημερινής πρεμιέρας. Η παράσταση του Σαββάτου, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διεξαχθεί κανονικά.

Πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι το σκεπτικό του δικαστή είναι πως αφού το υπουργείο έχει κάνει προφορικά δεκτά τα αιτήματα των εργαζόμενων για ποιον λόγο ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση των εργαζομένων με το υπουργείο Πολιτισμού σημειώθηκε επειδή οι ηθοποιοί ζήτησαν το αυτονόητο, να υπάρξει αύξηση στους μισθούς και τα δεδουλευμένα τους για τις εκτός έδρας παραστάσεις (μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 15 ευρώ). Προφανώς ένα γραφειοκρατικό ζήτημα χρειάζεται κάποιο χρόνο, ωστόσο, επίσης προφανώς, οι εργαζόμενοι ζητούν μια γραπτή εγγύηση από το υπουργείο ότι πράγματι θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται. 

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ:

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που αιφνιδιαστικά κατέθεσε το Εθνικό Θέατρο εναντίον του ΣΕΗ και του ΣΕΕΘ, σήμερα, στις 13.35 και πριν τη λήξη της προθεσμίας που οι εργαζόμενοι είχαν θέσει στο ΥΠΠΟΑ (σήμερα, στις 15.00).

Βάσει αυτού, ενημερώνουμε πως η σημερινή στάση εργασίας θα γίνει κανονικά και με απόφαση δικαστηρίου πλέον. 

Για την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με το αίτημα μας και το χθεσινό ΔΤ του ΥΠΠΟΑ σημειώνουμε τα εξής:

Μετά τις πολλαπλές αναβολές που έτυχε το αίτημα για μια συνάντηση των εργαζομένων με τον υφυπουργό κ. Γιατρωμανωλάκη, το Υπουργείο Πολιτισμού κατάλαβε, πως αυτή η συνάντηση που τελικά πραγματοποιήθηκε χθες 7/7/2022, έγινε για να καθυστερήσουν οι εργαζόμενοι το νομοθετικό έργο της Βουλής….

Στις «εύλογες» απορίες που θέτει το Υπουργείο θα θέλαμε να προσθέσουμε τις παρακάτω:

α) γιατί, ενώ το αίτημα των εργαζομένων έχει κοινοποιηθεί στην ηγεσία του υπουργείου από τις 9 Ιουνίου 2022, αυτό δέχθηκε τους εργαζόμενους μια μέρα πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα στην Επίδαυρο και μόνο μετά την εξαγγελία της στάσης εργασίας;

β) γιατί το Υπουργείο επιλέγει να αναφέρει μια αύξηση κατά 15% και διστάζει να μιλήσει για το ποσό των 15€, εν μέσω αυτού του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας;

γ)  αφού - έστω και την τελευταία στιγμή - το ΥΠΠΟΑ δηλώνει πως έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, γιατί αρνήθηκε να ενημερώσει γραπτώς τα σωματεία και αρκείται σε ένα δελτίο τύπου, που όλως τυχαίως βγήκε μετά την δική μας ανακοίνωση;

δ) γιατί, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις από τους εργαζομένους για κατάθεση βουλευτικής τροπολογίας την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα (δηλαδή μέχρι τα μέσα Ιουλίου), το Υπουργείο δεν δεσμεύεται χρονικά για τη διαδικασία, δεδομένου του κλεισίματος της Βουλής στο τέλος του μήνα;

ε) γιατί το Υπουργείο άλλαξε μονομερώς τα αρχικώς συμφωνηθέντα που όπως προκύπτει και από την επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ε.Θ. όριζαν την αποζημίωση για τη διαμονή στα 50€ και τη διατροφή στα 60€ ;

στ) Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τις προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργείου όταν εκκρεμεί ακόμα η αποζημίωση ειδικού σκοπού των εγγεγραμμένων στο μητρώο καλλιτεχνών, μετά τις 10 Ιανουαρίου, για τις αποζημιώσεις του καλοκαιριού 2021, αλλά και τα ένσημα του μητρώου καλλιτεχνών του 2021, όπως και τότε είχε δεσμευτεί;

Οι απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα βρίσκονται στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του ΥΠΠΟΑ.

Μεθοδευμένα και χωρίς κανέναν σεβασμό στους εργαζομένους, στο κοινό και στους φορολογουμένους επέλεξε να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση προκειμένου να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του δίκαιου αιτήματος για μια αξιοπρεπή εκτός έδρας εργασία.

Τώρα δηλώνει απολογούμενο απέναντι στο κοινό για την ταλαιπωρία, αντί να δηλώσει απολογούμενο για την ολοφάνερη αναξιοπιστία του να τηρήσει τα «συμφωνηθέντα» χωρίς ούτε μία γραπτή δήλωση.

Καλούμε το Υπουργείο σε άμεσες ενέργειες,  για να δοθεί λύση, συμπληρώνοντας την ανακοίνωσή του με την ημερομηνία κατάθεσης της τροπολογίας. Χρόνος υπάρχει.

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Δήλωση Αναγνωστοπούλου

Με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε σφοδρά πυρά, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη αδυναμία του υπουργείου Πολιτισμού να «διαχειριστεί με θεσμικό, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο σοβαρά ζητήματα». 

Αναλυτικά

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κηρύσσει νόμιμη τη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο αναδεικνύει την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού να διαχειριστεί με θεσμικό, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο σοβαρά ζητήματα. 

Εδώ και έναν μήνα περίπου, οι  εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ διεκδικούν, σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, το αυτονόητο και καθόλα νόμιμο δικαίωμα για αναπροσαρμογή της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης για την εκτός έδρας εργασία. Πρόκειται για μια ελάχιστη αύξηση η οποία αντιστοιχεί στο ποσό των 15 ευρώ και θα καλύψει τα αυξημένα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εν μέσω ανεξέλεγκτης και γενικευμένης ακρίβειας.

Το ζήτημα είχε τεθεί υπόψη του αρμόδιου Υφυπουργού, χωρίς την ανάληψη καμίας πρωτοβουλίας μέχρι χτες, οπότε και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  Για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς. Είναι εμφανές ότι υπήρχαν χρονικά περιθώρια και τεχνική δυνατότητα να κατατεθεί στην Βουλή σχετική τροπολογία – κάτι το οποίο δεν έγινε.

Οι εργαζόμενοι για το αίτημά τους δεν έλαβαν καμία έμπρακτη και ρητή δέσμευση από το υπουργείο παρά μόνο αόριστες διαβεβαιώσεις για «καλές προθέσεις». Η εξαγγελία κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, μετατράπηκε –από την πλευρά των θεσμικά αρμόδιων– σε δικαστική διαμάχη.

Για τον λόγο αυτό η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κηρύσσεται νόμιμη η στάση εργασίας (20.00 έως 24.00),  που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, είναι μια μεγάλη νίκη για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Είναι η πιο πανηγυρική απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον με κάθε νόμιμο μέσο να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες. Το ΥΠΠΟΑ οφείλει –χωρίς άλλες υπεκφυγές και αναβολές– να προσδιορίσει με σαφήνεια τον τρόπο και τον χρόνο ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων.

Είναι καταφανής πλέον η αδυναμία της ηγεσίας του Υπουργείου να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα με θεσμικό τρόπο. Η ευθύνη για την αναβολή της αποψινής παράστασης στην Επίδαυρο αλλά και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ.

 

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

Η πρεμιέρα της Μήδειας του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού από το Εθνικό Θέατρο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου λόγω στάσης εργασίας που ανήγγειλαν το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τις 20.00 έως τις 24.00, με θέμα την αναπροσαρμογή της ημερήσιας αποζημίωσης και των εξόδων διανυκτέρευσης για την εκτός έδρας εργασία. 

Το Εθνικό Θέατρο στήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα των εργαζομένων για αύξηση των ποσών των εκτός έδρας αποζημιώσεων, έχοντας την υποστήριξη τόσο όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Γιάννη Μόσχου. Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίθηκε θετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεσμευόμενη ρητά −και δημόσια− για την ικανοποίηση του αιτήματος, διασφαλίζοντας μάλιστα αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Παρόλα αυτά το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μέχρι τελευταία στιγμή επέμειναν σε στάσεις εργασίας την ημέρα της πρεμιέρας της Μήδειας, αν και το αίτημα έχει ήδη ικανοποιηθεί. 

Ζητούμε συγγνώμη από το κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που προκαλεί αυτή η εξέλιξη, για την οποία δεν ευθύνεται το Εθνικό Θέατρο, το οποίο προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να βρεθεί λύση. Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους θεατές/-τριες που είχαν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους. Θεατές/-τριες που αγόρασαν τα εισιτήρια τους από το τηλεφωνικό κέντρο ή οnline, η επιστροφή γίνεται αυτόματα στην κάρτα αγοράς. Θεατές/-τριες που αγόρασαν τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είτε με κάρτα είτε με μετρητά, η επιστροφή γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, προσκομίζοντας τα εισιτήρια τους. Για εισιτήρια που έχουν αγοραστεί με μετρητά σε κάποιο φυσικό σημείο του δικτύου του παρόχου ηλεκτρονικών υπηρεσιών, τα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους με τραπεζική κατάθεση.

Η πρεμιέρα της Μήδειας του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΘΕΑΤΡΟ
Νίκη για τους εργαζόμενους της «Μήδειας»: Νόμιμη η στάση εργασίας
Ακυρώνεται, τελικά η σημερινή παράσταση της «Μήδειας» του Μποστ, καθώς η υπουργός Πολιτισμού υπέστη σημαντική δικαστική ήττα, στην προσπάθειά της να βγάλει στο παρά πέντε παράνομη την στάση εργασίας των...
Νίκη για τους εργαζόμενους της «Μήδειας»: Νόμιμη η στάση εργασίας
ΘΕΑΤΡΟ
Παράνομη και καταχρηστική βγάζει το ΥΠΠΟΑ την απεργία των εργαζομένων της «Μήδειας»
Οι ηθοποιοί ζητούν το πολύ απλό και λογικό αναφορικά με τη δουλειά τους, δηλαδή να υπάρξει αύξηση στους μισθούς και τα δεδουλευμένα τους για τις εκτός έδρας παραστάσεις.
Παράνομη και καταχρηστική βγάζει το ΥΠΠΟΑ την απεργία των εργαζομένων της «Μήδειας»
ΘΕΑΤΡΟ
Τα σωματεία στο Εθνικό Θέατρο διεκδικούν. Τι θα γίνει με την παράσταση «Μήδεια»;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρότι οι συνομιλίες (στις οποίες μετέχει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού) συνεχίζονται - αλήθεια, η κ....
Τα σωματεία στο Εθνικό Θέατρο διεκδικούν. Τι θα γίνει με την παράσταση «Μήδεια»;
ΘΕΑΤΡΟ
«Στον αέρα» παράσταση στην Επίδαυρο λόγω απεργίας!
Αίτημα μετά τη σύσκεψη των αρμόδιων σωματείων είναι η αναπροσαρμογή αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία των εργαζομένων σε Εθνικό Θέατρο και Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
«Στον αέρα» παράσταση στην Επίδαυρο λόγω απεργίας!
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Μποστ έχει μια τόλμη που τείνει να εκλείψει»
Ο Γιάννης Καλαβριανός μας μιλά όχι μόνο για τη Μήδεια αλλά και για έναν μοναδικό και πολύπλευρο καλλιτέχνη που συνδύασε το έντεχνο με το λαϊκό, σατιρίζοντας εύστοχα τις κακοδαιμονίες μας.
«Ο Μποστ έχει μια τόλμη που τείνει να εκλείψει»
ART - ΝΕΑ
Στόχος να πληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου...
Παρά τη μεγάλη αργοπορία, το υπουργείο Πολιτισμού δεν καταφέρνει να καταβάλει και τη μισθοδοσία του Αυγούστου. Για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις προειδοποιεί ο Σύλλογος Σπουδαστών...
Στόχος να πληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας