Η Χιλιαδού της Εύβοιας έγινε το φόντο για τη βραβευμένη ταινία με τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ Κανών, «Το τρίγωνο της θλίψης» του πολυβραβευμένου Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund (Ρούμπεν Εστλουντ). Η πανελλαδική πρεμιέρα της διοργανώνεται λοιπόν στην ωραία Χιλιαδού, σε μια ξεχωριστή openair προβολή παρουσία του σκηνοθέτη, που γοητεύτηκε από την άγρια ομορφιά του τοπίου και πέρυσι το καλοκαίρι γύρισε εκεί μεγάλο μέρος της ταινίας.
Είναι ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του Εστλουντ καθώς το 2017 είχε αποσπάσει τη μεγάλη διάκριση για την πικρή, ξεκαρδιστική σάτιρα «Το τετράγωνο», ενώ η «Ανωτέρα βία» (2014) είχε αποσπάσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής («Ενα Κάποιο Βλέμμα») στο Φεστιβάλ Κανών και ήταν υποψήφια για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Συνεχιστής της κινηματογραφικής σχολής των Ρόι Αντερσον και Λαρς φον Τρίερ, ο Σουηδός σκηνοθέτης στο «Τρίγωνο της θλίψης» υπογράφει μια αχαλίνωτη σάτιρα για τους ρόλους και τις κοινωνικές τάξεις, που στέλνει το διεθνές cast της από τη χλιδή μιας πολυτελούς κρουαζιέρας στις δυσκολίες της επιβίωσης σε ένα ερημονήσι, δηλαδή στη Χιλιαδού.
Η πανελλαδική πρεμιέρα γίνεται τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Χιλιαδούς και διοργανώνεται από την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» ως προφεστιβαλική προβολή της φετινής διοργάνωσης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την HERETIC. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Σενάριο-σκηνοθεσία: Ρούμπεν Εστλουντ. Πρωταγωνιστούν: Χάρις Ντίκινσον, Σάρλμπι Ντιν, Γούντι Χάριλσον, Βίκι Μπερλίν και άλλοι.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας