Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μουσικό φεστιβάλ της καραντίνας

«Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ψηφιακό stage, έτσι ώστε οι μουσικοί να μπορούν να μαζεύονται σε ένα μέρος όπως θα έπαιζαν σε ένα χώρο», μας λέει ο Theodore, η ψυχή της United We Fly

ΦΩΤ.: Μαρίζα Καψαμπέλη
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το μουσικό φεστιβάλ της καραντίνας

  • A-
  • A+

Νομίζουμε πως η ομάδα της United We Fly πρέπει να είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα, αν όχι η πρώτη, που διοργανώνει εν μέσω καραντίνας ένα ψηφιακό και από το σπίτι (στην κυριολεξία) μουσικό φεστιβάλ. Και ναι, είναι φεστιβάλ, αφού εδώ και τρεις εβδομάδες, μαζί με την τρέχουσα, μας παρουσιάζει κάθε βράδυ από Τετάρτη-Πέμπτη μέχρι και Κυριακή συναυλίες σε live streaming. Τις ονομάζει «Stay Home Sessions» και μας μεταφέρει στα σπίτια των καλλιτεχνών.

Δείτε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Πέμπτη 9 Απριλίου: xoan (ώρα 20.30).

Παρασκευή 10 Απριλίου: Someone who isn't me (ώρα 20.30)/ Sworr. (dj set) (ώρα 23.00).

Σάββατο 11 Απριλίου: Leon of Athens (ώρα 20.30)/ This darkness of mine (ώρα 23.00).

Κυριακή 12 Απριλίου: Στέλιος Τσουκιάς (ώρα 20.30).

Παρασκευή και Σάββατο δηλαδή θα έχουμε δύο συναυλίες, μία στις 8 και μισή το βράδυ και μία στις 11 σε πιο ηλεκτρονικούς ρυθμούς. «Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ψηφιακό stage, μια διαδικτυακή μουσική σκηνή, έτσι ώστε οι μουσικοί να μπορούν να μαζεύονται σε ένα μέρος όπως θα έπαιζαν σε ένα χώρο», λέει ο Theodore, η ψυχή της United We Fly, ο εμπνευστής και μαέστρος των «Stay Home Sessions». «Προσφέρουμε στον κόσμο μια σειρά συναυλιών και τους δίνουμε τη δυνατότητα να ακούσουν και καλλιτέχνες που ίσως δεν είχαν στον νου τους». Ηδη είδαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τις προηγούμενες εβδομάδες. Από τον ίδιο τον «εγκεφαλικό» Theodore έως την πληθωρική Κατερίνα Πολέμη και από τη «σπιτική» Daphne and the Fuzz έως την αιθέρια Danai Nielsen.

Στέλιος Τσουκιάς: «Πολύ συχνά μαζευόμασταν φίλοι σπίτι και παίζαμε παρέα. Κάπως έτσι θα δω και το διαδικτυακό live της Κυριακής, σαν μία σπιτική μάζωξη»

ΦΩΤ.: Ανδρέας Σιμόπουλος

Την Κυριακή που μας έρχεται θα παρακολουθήσουμε live τον Στέλιο Τσουκιά. Ακόμα δεν μπορεί να μας πει τι διαφορετικό έχει ως αίσθηση να παίζεις μπροστά σε ένα διαδικτυακό κοινό που δεν το βλέπεις σε σύγκριση με το πραγματικό κοινό που το έχεις μπροστά σου. «Δεν ξέρω πώς είναι, δεν το έχω ξανακάνει», απαντά στην «Εφ.Συν.». «Φαντάζομαι θα είναι διαφορετικό όταν δεν παίρνεις την ενέργεια του κοινού ζωντανά. Αλλά οι ενέργειες μεταφέρονται, είμαι σίγουρος πως θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια και θα είναι ωραία. Πολύ συχνά μαζευόμασταν φίλοι στο σπίτι και παίζαμε παρέα, πάντα το αναζητώ αυτό και το κάνω πολύ συχνά. Κάπως έτσι θα δω και το διαδικτυακό live της Κυριακής, σαν μία σπιτική μάζωξη».

Τον ρωτάμε αν η απομόνωση, η καραντίνα, είναι δημιουργικός χρόνος για τους καλλιτέχνες. Ή μήπως τους παίρνει και αυτούς από κάτω συναισθηματικά, όπως παίρνει πολλούς από εμάς; «Ολο αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Και κάτι καινούργιο και τόσο έντονο σίγουρα μου δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα και αποτελεί πηγή έμπνευσης. Γράφω καθημερινά. Για ό,τι μπορείς να φανταστείς, όχι μόνο για τον εγκλεισμό. Το δικό μου στοίχημα (και προ καραντίνας) ήταν να βλέπω την κάθε μέρα διαφορετική, σαν να βλέπω την ανατολή του ήλιου για πρώτη φορά. Μόνο έτσι θα είμαι αγνός απέναντι στη μουσική και στη γραφή και θα παράγεται κάτι νέο και αληθινό. Κάθε φορά απ’ την αρχή. Και να που γίνεται πράξη τώρα λόγω του εγκλεισμού». Και η απομόνωση; «Με στενοχωρεί, όπως στενοχωρεί όλο τον κόσμο. Δεν μπορώ να δω τους δικούς μου ανθρώπους, να χαρώ τη βόλτα και τον ήλιο. Θα περάσει όμως και μετά θα χαιρόμαστε διπλά για τα αυτονόητα». Το ίδιο αισιόδοξος είναι και ο Theodore, «πιστεύω πως όταν τελειώσει όλο αυτό, το 2020-21 θα ακούσουμε πολλούς νέους δίσκους», λέει.

INFO: Εννοείται πως τα «Stay Home Sessions» είναι δωρεάν. Θα τα βρείτε στο YouTube, στο επίσημο κανάλι της United We Fly. Ωστόσο στο viva.gr, αν θέλουμε, μπορούμε να πληρώσουμε ένα «εικονικό» εισιτήριο, βάζοντας όποιο ποσό επιθυμούμε και ξεκινώντας από 0,5 ευρώ μόλις. Ετσι στηρίζουμε τους καλλιτέχνες. Και νομίζω ότι το αξίζουν.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Οταν η όπερα παίρνει φωτιά!
Εντυπωσιακές ήσαν τόσο η μεγάλη προσέλευση όσο και η ενθουσιώδης ανταπόκριση του φιλόμουσου κοινού στο πρώτο από δύο παρόμοια γκαλά όπερας που πρόσφερε η ΕΛΣ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Οταν η όπερα παίρνει φωτιά!
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Και τώρα «Συγχρονισμός» ζωντανά και με streaming
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Πιστεύοντας ότι «η μουσική ενώνει», έστω κι από απόσταση, οι άνθρωποι του επιτυχημένου θεσμού ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, μικρότερο μεν σε διάρκεια, αλλά γεμάτο κορυφαία έργα.
Και τώρα «Συγχρονισμός» ζωντανά και με streaming
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Ο Γιώργος Πέτρου δίνει νέα πνοή
Υστερα από ένα τετράμηνο υποχρεωτικής μουσικής νηστείας λόγω κορονοϊού, στις 17/7/2020 παρακολουθήσαμε ζωντανά στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, την πρώτη συναυλία συμφωνικής μουσικής.
Ο Γιώργος Πέτρου δίνει νέα πνοή
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Mε Εσενμπαχ, Λανγκ Λανγκ και Λεόνσκαγια
Διεθνή ονόματα, παρουσία σε μεγάλα φεστιβάλ, σημαντικές συνεργασίες και αφιερώματα ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στέφανος Τσιαλής για την περίοδο 2020-21, υπό τον τίτλο «Ηρωες / Χθες, σήμερα,...
Mε Εσενμπαχ, Λανγκ Λανγκ και Λεόνσκαγια
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
«Να μην αποδεχτούμε την ιδέα του εγκλεισμού ως νέα φυσιολογικότητα»
Με την ευκαιρία της συναυλίας του στην Τεχνόπολη παρέα με τον Φώτη Σιώτα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός μάς μιλά για το πώς ερμηνεύει το ροκ, πώς βίωσε την καραντίνα, τι ανησυχίες έχει για τα όσα συμβαίνουν στην...
«Να μην αποδεχτούμε την ιδέα του εγκλεισμού ως νέα φυσιολογικότητα»
ART - ΝΕΑ
Θέατρο και μουσική κάτω από τα αστέρια
Οταν έχεις στήσει από το μηδέν ένα φεστιβάλ σε έναν τόπο, που δεν ξαναείχε, μέχρι και ολόκληρο θέατρο του εξασφάλισες χάρη σε γενναία χορηγία ντόπιου εφοπλιστή, κι όταν έφτασες στο έκτο του καλοκαίρι έχοντας...
Θέατρο και μουσική κάτω από τα αστέρια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας