• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 17.6°C
  3 BF
  88%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 14.5°C
  2 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.0°C
  1 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 13.3°C
  0 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 15.9°C
  4 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 15.0°C
  1 BF
  88%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 11.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 18.6°C
  1 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  5 BF
  81%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  3 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 17.3°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 17.5°C
  3 BF
  71%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 14.4°C
  0 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.5°C / 15.6°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  1 BF
  88%

«Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παραστάσεις προσβάσιμες για όλους

 • A-
 • A+

Αυτές οι «Νύχτες» πολιτισμού είναι πολύ σημαντικές γιατί οργανώνονται, κυρίως, με μέριμνα για το κοινό, όλο το κοινό. Είναι οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους, ενάντια στην κοινωνική απομόνωση, τον αποκλεισμό και τον ατομικισμό.

Ξανά στη Ρεματιά λοιπόν το καθιερωμένο φεστιβάλ, με παραστάσεις προσβάσιμες ως προς το περιεχόμενο, που διοργανώνεται από τον Δήμο Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Η προσπάθεια του δήμου να κάνει τον χώρο της Ρεματιάς όσο πιο φιλικό και προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ισότιμης και ανεμπόδιστης συμμετοχής είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2016 με την καθολικά προσβάσιμη παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) και κλιμακώθηκε πέρσι με τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Στο φετινό πρόγραμμα, ο δήμος, σε συνεργασία πάντα με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, διευρύνει αυτή την προσπάθεια.

Ετσι, τον Ιούλιο παρουσιάστηκε η καθολικά προσβάσιμη «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία των Βασίλη Οικονόμου – Ελιάνας Περηφάνου από το ΘΕ.ΑΜ.Α και ακολουθούν:

 • Η πρωτότυπη παράσταση «digi-theater» «Σόλων και Κροίσος» από την ομάδα IRIS (30/8) που θα είναι καθολικά προσβάσιμη, καθώς θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, υπέρτιτλους σε ελληνικά και αγγλικά και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ές και άτομα με προβλήματα όρασης. 
 • Η θεατρική παράσταση «Αρης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη (2/9), με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
 • Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη (5/9), με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.
 • Η θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (13, 14/9) που θα είναι καθολικά προσβάσιμη με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Οσο για τα προγράμματα όλων των παραστάσεων, θα είναι διαθέσιμα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr code.

Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας φέρουν την πιστοποίηση της DisArtMove από την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών. Διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα (ΕΝΓ): Θεοδώρα Τσαποΐτη. Ενδογλωσσικοί / διαγλωσσικοί υπέρτιτλοι για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAPS): Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη.

Ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD): Θανάσης Παπαντωνόπουλος – Νεφέλη Παπαντωνοπούλου. Προγράμματα σε γραφή Braille: ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών).

Ο χώρος διαθέτει δύο θέσεις στάθμευσης για χρήση από αναπηρικά αυτοκίνητα. Υπάρχουν σηματοδοτημένες θέσεις για χρήση από ανθρώπους με κινητικές – αισθητηριακές και άλλες βλάβες, συνοδούς και εμποδιζόμενα πρόσωπα (ηλικιωμένους/ες, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό) και διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες /στριες αναπηρικών αμαξιδίων.

Λειτουργεί τουαλέτα αναπήρων, ενώ στον χώρο του αναψυκτηρίου υπάρχουν σηματοδοτημένα τραπέζια πάνω στις πλάκες ανεμπόδιστης πρόσβασης για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση αναπήρων και εμποδιζόμενων προσώπων.

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους/τις χρήστες/στριές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Μπορείς να κρατήσεις το μυαλό σου ελεύθερο, αρκεί να το θέλεις
Ο Χρήστος Λεοντής, από τους μεγαλύτερους συνθέτες που έβγαλε ο τόπος και βαθιά αριστερός, παρουσιάζει αύριο στο Μέγαρο το έργο του «Φυλάττειν Θερμοπύλας». Το έγραψε το 1971 πάνω σε ένα ποίημα που του έστειλε ο...
Μπορείς να κρατήσεις το μυαλό σου ελεύθερο, αρκεί να το θέλεις
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Αρχισε η μεγάλη γιορτή της τζαζ
Ξεκίνησε από χθες το 17ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη, αυτή η δωρεάν γιορτή της τζαζ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο. Είναι οι συνθήκες που αξίζουν: τζαζ συναυλίες, χωρίς εισιτήριο, στο...
Αρχισε η μεγάλη γιορτή της τζαζ
ART - ΝΕΑ
Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας - 20.12.2016
Δεν λείπουν οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σήμερα. Σας προτείνουμε την «Ιφιγένεια εν γένει… tragic», μια συρραφή-παρωδία των τραγωδιών του Ευριπίδη. Αλλά και μια ενδιαφέρουσα διάλεξη στον Σύλλογο Ελλήνων...
Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας - 20.12.2016
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
«Πλασιέ της δικής μου ζωής»
Ηταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της αυτοβιογραφικής παράστασης «Χειρόγραφο» που η αγαπημένη τραγουδίστρια την επαναλαμβάνει κι αυτή τη σεζόν πριν ξεκινήσει περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το τραγούδι που...
«Πλασιέ της δικής μου ζωής»
ΘΕΑΤΡΟ
Σαν μαθητής στην Επίδαυρο
Μια ελληνορωσική συμπαραγωγή προκαλεί το ενδιαφέρον. Το ιστορικό Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζοντας την Παρασκευή και το Σάββατο στην Επίδαυρο την...
Σαν μαθητής στην Επίδαυρο
ΘΕΑΤΡΟ
Θεοδώρα Τζήμου: «Θαυμάζω τους ανθρώπους που προσφέρουν»
Η ταλαντούχα ηθοποιός με τις δεκάδες συνεργασίες στο εναλλακτικό, κυρίως, θέατρο, η μούσα του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στο σινεμά, παίζει για πρώτη φορά σε κωμωδία. Είναι η Νόρμα Κάσιντι στο «Βίκτορ - Βικτόρια»...
Θεοδώρα Τζήμου: «Θαυμάζω τους ανθρώπους που προσφέρουν»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας