• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.1°C / 15.8°C
  3 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.2°C / 14.9°C
  0 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.3°C / 16.0°C
  5 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 9.7°C / 12.9°C
  3 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  47%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.6°C / 14.3°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.4°C
  2 BF
  66%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 16.6°C
  3 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 19.2°C
  4 BF
  70%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  4 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.9°C
  5 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 14.6°C
  5 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  3 BF
  59%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 13.5°C
  2 BF
  62%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 13.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.8°C
  2 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 15.9°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.4°C / 16.5°C
  0 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.6°C / 15.0°C
  2 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  82%

Από το χριστουγεννιάτικο πάρτι του σταθμού

Best 92,6 Ζωντανός και αυτοδιαχειριζόμενος

 • A-
 • A+

O Best 92,6 είναι σαν την «Εφημερίδα των Συντακτών»: ένα αυτοδιαχειριζόμενο μέσο. Eνα αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο. Και αυτοί, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, βρέθηκαν ξαφνικά να... παλεύουν με έναν χρεοκοπημένο -θεωρητικά- εκδότη, τον Αντώνη Λυμπέρη.

Απλήρωτοι για μήνες, χωρίς αποζημιώσεις και με μέλλον που έμοιαζε μαύρο κι άραχλο.

Τελικά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ύστερα από πολλές περιπέτειες και αμέτρητες δυσκολίες, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, πρωί πρωί, έπιασαν δουλειά, βγάζοντας και πάλι on air τον δικό τους πλέον, ολοκαίνουργιο, Best 92,6.

«Η αυτοδιαχείριση αποτελούσε κοινή επιθυμία όλων μας από την επομένη που έκλεισε ο σταθμός», επισημαίνει η Λίνα Βασιλοπούλου, μία εκ των μετόχων του. «Αντιμετωπίσαμε αρκετές οικονομικές -κυρίως- δυσκολίες, αλλά κρατήσαμε το όνειρό μας ζωντανό δίνοντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα. 

Τις περισσότερες φορές ομόφωνα, πότε με φωνές και σπάνια με πλειοψηφία. Η σχέση μεταξύ μας δυνάμωνε και η επιθυμία μας να βγούμε και πάλι στον αέρα δεν νικήθηκε από καμία αναποδιά.

Τα μικρόφωνα άνοιξαν και οι ακροατές μάς υποδέχτηκαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό. Ενιωθες ότι η επιστροφή του Best προσέφερε στους ακροατές το αίσθημα της δικαιοσύνης και της νίκης έπειτα από μια μεγάλη μάχη. Γέμιζε και τους ίδιους με αισιοδοξία δίνοντας το παράδειγμα σε μια δύσκολη εποχή.

Ηταν σαν να επέστρεφε στη ζωή τους η καλύτερη παρέα που τους κρατούσε συντροφιά με τη μουσική της και τον λόγο της, μια παρέα που τη θέση της δεν μπόρεσε να πάρει κανένας άλλος».

Η Λίνα Βασιλοπούλου δίνει το περίγραμμα του σταθμού και της νέας... ιδιοκτησίας του: «Είμαστε 17 μέτοχοι, παραγωγοί, ηχολήπτες, τεχνικοί, πρώην διευθυντές, νυν υπεύθυνοι τομέων κι ένας διαχειριστής, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος. Η αισθητική μας παραμένει “αντιδήθεν”, αναζητώντας τον τρόπο και όχι τον τύπο.

Δίνουμε ο καθένας ό,τι καλύτερο διαθέτει τόσο σε επαγγελματικό, ύστερα από τουλάχιστον δύο δεκαετίες παρουσίας στα ερτζιανά, όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Βασικά συστατικά η ενότητα, η αλληλοϋποστήριξη, ο διάλογος αλλά και η νομιμοποίηση της διαφωνίας και, τέλος, η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε και όσους μας ακούνε.

Είμαστε μια ομάδα που διαχειριζόμαστε με σεβασμό το αγαθό της δημόσιας συχνότητας. Μια πολυμετοχική εταιρεία που ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά κριτήρια, μπροστά σε μια μελλοντική αδειοδότηση. Ακολουθούμε κατά γράμμα τον νόμο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε αυτόν της εργατικής νομοθεσίας».

Η μεγάλη δύναμη του Best 92,6 ήταν και παραμένει η εκλεκτική μουσική του πρόταση - ξένη μουσική σε ηλεκτρονικό μοτίβο. «Η μουσική εξελίσσεται συνεχώς και παράλληλα με την ίδια τη ζωή», λέει ο Γιώργος Καρκάνης, άλλος ένας από τους μετόχους του σταθμού.

«Τίποτα δεν είναι ίδιο με αυτό που ακούγαμε πριν από 15 χρόνια. Ο Best 92,6 συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε πάντα. Εξακολουθεί να διαμορφώνει το μουσικό του στίγμα χωρίς “αποκλεισμούς” και διαλέγει από τις πηγές που παράγουν καλή μουσική. Επιλέγουμε τα καλύτερα τραγούδια από όλα τα είδη, είμαστε εξάλλου από τους ελάχιστους ραδιοσταθμούς χωρίς playlist».

Ο Best 92,6 στεγάζεται στις εγκαταστάσεις των Αττικών Εκδόσεων διατηρώντας μαζί τους μια μορφή συνεργασίας, ιδίως στο διαφημιστικό κομμάτι. «Σήμερα λειτουργούμε με αλληλοσεβασμό και ό,τι αποφασίζουμε μας αφορά άμεσα. Παλιά ήμασταν υπάλληλοι κάποιου επιχειρηματία, που δεν αγαπούσε ούτε αυτό που κάναμε ούτε και το ραδιόφωνο παρά μόνο τα έσοδα που του προσφέραμε», εξηγεί η Λίνα Βασιλοπούλου.

«Η επιτυχία μας αποδεικνύει σε όλους όσοι αμφισβητούν τη δύναμη της αυτοδιαχείρισης και ζητούν με υπομνήματα στον υπουργό να μην αδειοδοτηθούμε, ότι πλανώνται πλάνην οικτρά. Η δική μας αυτοδιαχείριση αποτελεί ήρεμη δύναμη με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τον χρόνο αλλά και την εποχή της. Στηριζόμαστε στους ακροατές μας και τους θεωρούμε συνοδοιπόρους».

Κάτι σαν το δικό μας σλόγκαν «μοναδικοί εργοδότες οι αναγνώστες μας», κάτι αντίστοιχο. «Φυσικά αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες λόγω της βίαιης διακοπής της εργασίας μας, χωρίς να έχουμε οι περισσότεροι από εμάς προετοιμαστεί για το “τίποτα” και την κακή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία αυτόματα βρεθήκαμε.

Αλλά δεθήκαμε ως ομάδα κάτω από έναν κοινό στόχο. Αφήσαμε στην άκρη αντιπαραθέσεις και προχωρήσαμε παρακάτω, γιατί εκεί έξω μας περίμεναν οι δεκάδες χιλιάδες ακροατές που συνεχίζουν να αποτελούν τη μοναδική μας δύναμη».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ για τον Μίκη
Και το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι αφιερωματικές εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία για τον μεγάλο μας συνθέτη.
Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ για τον Μίκη
MEDIA
TOP 10 media: Γιώργος Δελαστίκ
Τι έλεγε ο Γιώργος Δελαστίκ για τις εμπειρίες της ζωής του: «Οι εμπειρίες της ζωής αυτής ήταν μοναδικές. Πρώτα απ’ όλα, είχα πάντα το μέτωπο ψηλά - πράγμα ανεκτί­μητης αξίας σε ένα τόσο βρόμικο επάγγελμα όπως...
TOP 10 media: Γιώργος Δελαστίκ
MEDIA
PRESS CAFE Πάει ο Legend 88.6, πάει και ο Sport24 103.3
Είναι ρεκόρ αυτό που πέτυχε τους τελευταίους μήνες η 24 Media του Δημήτρη Μάρη: κατάφερε να κλείσει τρία ραδιόφωνα. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο στα δύο ραδιόφωνα ιδιοκτησίας της.
PRESS CAFE Πάει ο Legend 88.6, πάει και ο Sport24 103.3
MEDIA
Ο ραδιοφωνικός χάρτης της Αττικής
Τι συμβαίνει στην μπάντα των FM. Μια ματιά στα ραδιόφωνα της Αττικής, να τα θυμηθούμε ξανά, να καταγράψουμε τις αλλαγές που έχουν γίνει και να δούμε τους καινούργιους της μπάντας των FM.
Ο ραδιοφωνικός χάρτης της Αττικής
ΤΕΤΡΑΔΙΟ
Μεγάλες πιένες τα αθλητικά FM
Από την περασμένη Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά τη ΜΗ λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, σήμανε συναγερμός στα αθλητικά ραδιόφωνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τέτοιο πανικό έπρεπε να είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν....
Μεγάλες πιένες τα αθλητικά FM
MEDIA
Στα ίδια μέρη να... ξαναβρεθούμε
Ο περίφημος ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Πετρίδης, καταγράφει για 40 χρόνια τη μουσική μας ιστορία. Η ΕΡΤ επιθυμεί διακαώς να τον επαναφέρει στη συχνότητά της. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε ξανά στα στούντιο...
Στα ίδια μέρη να... ξαναβρεθούμε

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας