• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.6°C / 18.0°C
  2 BF
  86%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.0°C / 15.1°C
  1 BF
  90%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 18.8°C
  1 BF
  83%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  0 BF
  100%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 14.4°C
  1 BF
  89%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.4°C / 10.0°C
  2 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 18.5°C
  1 BF
  90%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 17.5°C
  3 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.9°C / 13.9°C
  1 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.1°C / 19.6°C
  1 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.6°C / 18.5°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  2 BF
  79%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  15°C 10.5°C / 15.1°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 10.8°C / 17.7°C
  1 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 18.8°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 9.3°C / 13.8°C
  0 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 15.2°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  1 BF
  85%

H Digea έχει αποφασίσει υποβάθμιση του σήματος του καναλιού της Μεσογείων, αφού αυτό δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα, και πετάει το μπαλάκι σε εκείνους που ουσιαστικά διαχειρίζονται τον τηλεοπτικό σταθμό

ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε τράπεζες και μετόχους η ευθύνη για το MEGA

 • A-
 • A+

Στην... αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η διοίκηση της Digea απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της να υποβαθμίσει την ποιότητα του σήματος του MEGA (πιθανότατα την Τσικνοπέμπτη 16/2) επειδή δεν έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του που φτάνουν στις 980.000 ευρώ.

Τα στελέχη της Digea κάνουν αναδρομή στο πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στο κανάλι επισημαίνοντας ότι πλέον τη διαχείριση του καναλιού την έχουν οι τράπεζες, οι οποίες κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς. «Από τη στιγμή που το σύνολο των εσόδων του σταθμού κατευθύνονται σε αποπληρωμή συγκεκριμένων πιστωτών, δεν υπάρχουν έσοδα για άλλες πληρωμές και συνεπώς σταμάτησε η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και των πληρωμών προς τους άλλους πιστωτές.

»Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής είναι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εργαζόμενοι και άλλοι συντελεστές της παραγωγής, όπως η Digea, να μην εισπράττουν αυτοί τίποτα και το σύνολο των εσόδων να οδεύει προς άλλους πιστωτές (Τράπεζες)... Το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο σταθμός είναι “ιδανικό”. Να έχει έσοδα χωρίς έξοδα!!!»

Οπως επισημαίνει η διοίκηση της Digea, το MEGA, με βάση τις μετρήσεις της Nielsen, υπολογίζεται ότι διατηρεί μερίδιο τηλεθέασης από 12%-20% και αυτό «εκτιμούμε ότι αντιστοιχεί σε περίπου 30 εκατ. ευρώ καθαρά έσοδα το 2016».

Τονίζουν ότι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια με αποστολή επιστολών και εξώδικων για την εξόφληση των οφειλών του καναλιού, αποδέχθηκαν πολλαπλά αιτήματα του Mega για μη λήψη μέτρων εις βάρος του, πρότειναν συγκεκριμένο βιώσιμο πλάνο αποπληρωμής που δεν τηρήθηκε, ζήτησαν επανειλημμένα «από τη Διοίκηση του σταθμού μαζί με τις Τράπεζες να παρουσιάσουν δική τους συγκεκριμένη και δεσμευτική πρόταση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

»Στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ενώ την ίδια ώρα το κανάλι συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παράγοντας έσοδα, εκμεταλλευόμενο το δίκτυο εκπομπής που παρέχει η Digea χωρίς να καταβάλλει το απαραίτητο αντίτιμο για τη χρήση του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους σταθμούς που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο».

Προσθέτουν μάλιστα ότι από τη στιγμή που οι τράπεζες δεν δεσμεύονται για τις ανάλογες εξασφαλίσεις, η Digea δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά. Κι αυτό διότι δημιουργούνται προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού σχετικά με τους άλλους πελάτες της ενώ και η ίδια η Digea θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας, καθώς στον Μάρτιο θα πρέπει να αποπληρώσει 3,6 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο για τέλη συχνοτήτων.

Το μερίδιο του Mega θα το πληρώσουν οι άλλοι μέτοχοι, διαφορετικά τίθεται θέμα για τη λειτουργία της εταιρείας και κατ’ επέκταση της λειτουργίας όλων των τηλεοπτικών σταθμών. Επιπροσθέτως, προ ημερών, Τραπεζικό Ιδρυμα δέσμευσε τραπεζικό λογαριασμό της Digea επειδή “δεν εισπράττει έσοδα από το Mega” και όπως αναφέρθηκε το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο δάνειό της...

Κατόπιν αυτών, επισημαίνουν ότι η Digea «είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να προχωρήσει στην υποβάθμιση του σήματος» του Mega προστατεύοντας εμμέσως τους εργαζομένους «των υπόλοιπων καναλιών εθνικής εμβέλειας, των οποίων οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο για την εκπομπή τους.

»Η διακοπή ή μη του σήματος του σταθμού δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τους εργαζόμενους του Mega μια και δεν εξαρτάται η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους από την εκπομπή ή όχι του σταθμού. Σήμερα που εκπέμπει ο σταθμός, από ό,τι γνωρίζουμε, δεν λαμβάνουν κάτι. Από πού προκύπτει ότι θα πληρωθούν εάν συνεχίζει να εκπέμπει ο σταθμός; Η Digea δεν ανοιγοκλείνει κανάλια και δεν ορίζει τον αριθμό των εκπεμπόμενων καναλιών».

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι η αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος «“μεταφράστηκε” από τη διοίκηση του σταθμού σε 25 μήνες! Η Digea έχει στείλει κατ’ επανάληψη επιστολές προς τις τράπεζες που ουσιαστικά διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, χωρίς απάντηση...».

Οι εργαζομένοι ζητούν απ’ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την πιθανότητα να κάνουν μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων από σήμερα συζήτησαν το περασμένο Σάββατο οι δημοσιογράφοι του Mega. Oπως φαίνεται η πλειοψηφία απάντησε αρνητικά, καθώς υπάρχουν και.... νομικές εμπλοκές από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, περιμένοντας επιτέλους απαντήσεις και πράξεις από μετόχους (Βαρδινογιάννης - Μπόμπολας) και τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού, που παραμένουν επί οκτώ μήνες απλήρωτοι, ζητούν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους «αυτή την κρίσιμη ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».

Ζητούν από την Digea και τα μέλη του Δ.Σ. «να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν τον διακόπτη και να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση. Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, άρα και η δική τους δυνατότητα είσπραξης.

Ειδικά τώρα, που βρίσκεται στο “τραπέζι” των συζητήσεων σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση να “ακούσει” επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ συνεχίζει να παράγει έσοδα, δεν έχει πτωχεύσει και επιτέλους οι μέτοχοί της πρέπει να ολοκληρώσουν «άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την “επόμενη μέρα”. Είναι δική τους η ευθύνη για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα “ζήσει” ή όχι. Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega...»

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους του MEGA να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους
Να σταματήσουν να παραμένουν... αμέτοχοι και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους καλεί του μετόχους του «MEGA» το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση, τα...
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους του MEGA να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους
MEDIA
Τρίτη και 13 κληρώνει για το MEGA
Η «καυτή πατάτα» που ακούει στο όνομα MEGA αλλάζει συνεχώς χέρια, καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να σκάσει στα χέρια του η υπόθεση. Το ποιος θα βγάλει τελικά το φίδι από την τρύπα μάλλον είναι νωρίς ακόμη...
Τρίτη και 13 κληρώνει για το MEGA
MEDIA
Επιστολή στον Τσίπρα για το «έγκλημα εναντίον 420 εργαζομένων του MEGA»
Από τα αντίσκηνα διαμαρτυρίας έξω από τη Moro Oil, όπου οι εργαζόμενοι του Mega συνεχίζουν εδώ και περίπου 20 μέρες τον αγώνα τους, στέλνουν επιστολή στον πρωθυπουργό επιστολή ζητώντας να δείξει προσωπικό...
Επιστολή στον Τσίπρα για το «έγκλημα εναντίον 420 εργαζομένων του MEGA»
MEDIA
Το σίριαλ βαίνει προς τραγικό φινάλε
Πορεία πτώχευσης και εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να χαράζει πλέον το MEGA, με τον δρόμο βέβαια να είναι ακόμη μακρύς. Ωστόσο το κανάλι θα μπορούσε -σε συνεννόηση με τις τράπεζες και...
Το σίριαλ βαίνει προς τραγικό φινάλε
MEDIA
Η ΕΣΗΕΑ ζητά από μετόχους MEGA και τραπεζίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τόσο τους μετόχους του MEGA, όσο και τους τραπεζίτες που έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού.
Η ΕΣΗΕΑ ζητά από μετόχους MEGA και τραπεζίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους
MEDIA
«Tο MEGA θα είναι το Βατερλό σας...»
Αφού τους καλούν να πάρουν θέση «έστω και την ύστατη ώρα», τους χαρακτηρίζουν ως κυρίους «με τις ακριβές λιμουζίνες και τη δήθεν φιλανθρωπία» και τονίζουν πως «όσο και να παλέψετε να πείσετε με τους...
«Tο MEGA θα είναι το Βατερλό σας...»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας