• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 12.6°C / 20.8°C
  2 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 14.8°C / 20.5°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 13.0°C / 17.7°C
  1 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 14.7°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  1 BF
  88%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 19.4°C
  2 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.7°C / 14.4°C
  2 BF
  44%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.8°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  55%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 16.8°C / 20.4°C
  2 BF
  34%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  70%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.5°C / 14.5°C
  1 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 13.5°C / 21.7°C
  0 BF
  50%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.8°C
  3 BF
  81%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.8°C / 21.0°C
  0 BF
  66%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.3°C / 18.3°C
  0 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 12.7°C / 17.5°C
  2 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  0 BF
  64%

Ως ανεπαρκείς κρίθηκαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Στ. Ψυχάρης σύμφωνα με τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ μετά από εισαγγελική παραγγελία

INTIME

Αδικαιολόγητα 50 εκατ. ευρώ

 • A-
 • A+

Γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που δεν μπόρεσε τελικά να δικαιολογήσει ο Σταύρος Ψυχάρης στον έλεγχο που του έγινε από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Ο φορολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία ολοκληρώθηκε χθες και οι εξηγήσεις του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Το επόμενο στάδιο που ακολουθεί είναι η άσκηση ποινικής δίωξης στον Σταύρο Ψυχάρη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κοινώς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Υπήρχαν οι πληροφορίες, να υπενθυμίσουμε, ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε υποβάλει «πόθεν έσχες» επί εννέα έτη, από το 2000 μέχρι και το 2008, την εποχή δηλαδή που έλαβε δάνειο από την Alpha Bank.

Για το συγκεκριμένο δάνειο, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, του ασκήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Π. Αθανασίου. 

Η υπόθεση αφορούσε προσωπικά δάνεια που έλαβε ο εκδότης χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. Ως φυσικοί αυτουργοί ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των συγκεκριμένων δανείων.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ κατηγορείται και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση, μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος - αφορά τα «πόθεν έσχες» για τα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014). 

Ο υπό εξέταση φάκελος του Σταύρου Ψυχάρη για τα αδήλωτα ποσά έφτασε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Διαπιστώθηκε τότε πως έλειπαν όντως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για πέντε -τελικά- έτη και συγκεκριμένα για τα έτη χρήσης του 2002, του 2003, του 2004, του 2005 και του 2006. Από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων φάνηκε να προκύπτει σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεσή τους επισήμαιναν σκοτεινά σημεία αναφορικά με τραπεζικές συναλλαγές που ανέρχονταν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είχε ξεκινήσει ήδη παραλλήλως και ο φορολογικός έλεγχος για ένα μεγάλο ποσό κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα υπό εξέταση δεδομένα.

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην κυβέρνηση που θεωρούν ότι τα σκοτεινά σημεία της οικονομικής διαχείρισης του Σταύρου Ψυχάρη αποτελούν την αιτία που τα Μέσα του ΔΟΛ έχουν αναλάβει “εργολαβικά”, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, την επίθεση στην κυβέρνηση» γράφαμε στην «Εφ.Συν.» στις 22 Μαρτίου. 

«Εχω υπογράψει προσωπική εγγύηση στην τράπεζα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω τα λεφτά cash. Με αέρα πήραμε τα δάνεια» απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη συνολικά οφείλει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες περισσότερα από 197 εκατ. ευρώ (τα μισά στην Alpha). 

[email protected] 

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
ΔΟΛιος πόλεμος και... νέα ήθη
Μετά τη δίωξη Ψυχάρη ο ΔΟΛ επιτίθεται στην κυβέρνηση με πρωτοσέλιδο το οποίο την περιγράφει «στα τέσσερα για να επιστρέψει η τρόικα», ενώ χρησιμοποιεί μέχρι και την υπόθεση των εκβιαστών κατά του Ν. Παππά, του...
ΔΟΛιος πόλεμος και... νέα ήθη
MEDIA
Ο ΔΟΛ πήρε το... όπλο του
Από το πρωί χθες ο ραδιοσταθμός του Συγκροτήματος, ο «Βήμα 99.5» του ΔΟΛ, έπαιζε στα δελτία ειδήσεων την επίσημη απάντηση-ανακοίνωση για την «άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, για ηθική αυτουργία...
Ο ΔΟΛ πήρε το... όπλο του
MEDIA
Ο Χρ. Παναγόπουλος «συνέβαλε τα μέγιστα» στη διαφθορά της ΕΡΤ
Για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμπεται ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ, καθώς φέρεται να μοίρασε κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ σε «οικείους» σε τρία χρόνια, σύμφωνα με το βούλευμα για το...
Ο Χρ. Παναγόπουλος «συνέβαλε τα μέγιστα» στη διαφθορά της ΕΡΤ
MEDIA
Καταγγελίες πολιτών στο ΕΣΡ
Ξέρετε πόσες καταγγελίες είχε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αυτές τις μέρες για τα κανάλια; Περισσότερες από τρεις χιλιάδες. Είναι μεγάλη η αγανάκτηση του κοινού με όσα τραγικά έζησε την εβδομάδα...
Καταγγελίες πολιτών στο ΕΣΡ
MEDIA
Λαμβάνει διαστάσεις η εξαφάνιση της έκθεσης για την ελευθεροτυπία
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, πραγματοποίησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέλιος Κούλογλου.
Λαμβάνει διαστάσεις η εξαφάνιση της έκθεσης για την ελευθεροτυπία
MEDIA
Ως πότε θα μας διασύρει ο κ. Μητσοτάκης;
Στην Ελλάδα βέβαια κανένας δημοσιογράφος από εκείνους που επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης να του πάρουν συνέντευξη δεν θα του έκανε δύσκολη ερώτηση. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η συγκεκριμένη γαλλική ΜΚΟ.
Ως πότε θα μας διασύρει ο κ. Μητσοτάκης;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας