Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Mega-λα παιχνίδια μετόχων στην πλάτη εργαζόμενων

Δύο μήνες έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους οι μεγαλομέτοχοι, αλλά συνεχίζουν, μέχρι και χθες ακόμα, το κρυφτούλι

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Mega-λα παιχνίδια μετόχων στην πλάτη εργαζόμενων

  • A-
  • A+

Τα παιχνίδια που παίζουν εδώ και μήνες οι μεγαλομέτοχοι του Mega θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον, ίσως και κάποιο δημοσιογραφικό... χαβαλέ (και συγχωρήστε με για την έκφραση), αν δεν γίνονταν στην πλάτη των εργαζομένων του Μεγάλου Καναλιού. Δύο μήνες τούς έχουν απλήρωτους, αλλά συνεχίζουν, μέχρι και χθες ακόμα, το κρυφτούλι.

Για μία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που αποφασίστηκε πέρυσι σχεδόν αλλά ακόμα εκκρεμεί. Όλο λεφτά βάζουν οι μέτοχοι, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης, και όλο λεφτά δεν μπαίνουν. Έναν χρόνο τώρα. Εξ ου και ο χαβαλές (τους) που λέμε στην αρχή.

Είναι προφανές πως οι τρεις επιχειρηματίες κάπου στοχεύουν. Το πού ακριβώς είναι κάπως δύσκολο να το εντοπίσουμε. Άλλωστε, αλλάζουν διαρκώς απόψεις.

Εχει μπει στον χορό και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων, περιπλέκει το πράγμα. Αν και αυτός το έχει ξεκαθαρίσει πως, αν τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, θα συμμετάσχει με τη σειρά του χωρίς σκέψη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega.

Έτσι και χθες. Ενώ νωρίτερα διεμήνυσε στους εργαζόμενους πως τελικά αποσύρεται από την εκστρατεία διάσωσης του καναλιού, λίγο αργότερα το γύριζε πως παραμένει στο παιχνίδι. Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν να προχωράει η υπόθεση ως εξής: 5 εκατ. ευρώ θα βάλει ο Φώτης Μπόμπολας, 5 εκατ. ο Σταύρος Ψυχάρης (που έχει τρεις μήνες απλήρωτους τους δικούς του εργαζόμενους στο ΔΟΛ) και 7,5 εκατ. ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεσμεύτηκε πως θα απαντούσε χθες μέχρι το βράδυ, επισημαίνοντας πως είναι πάντοτε έτοιμη να συμμετάσχει με το ποσοστό που της αναλογεί.

Ωστόσο μπροστά μας υπάρχει και η αδειοδότηση των καναλιών. Δεν είναι μόνο τα χρέη του καναλιού που τρομάζουν τους μετόχους και λειτουργούν αποτρεπτικά για όποιον θέλει να μπει στο κανάλι, είναι και ο... κόφτης των αδειών.

Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει έναν επιχειρηματία, τον Φιλιππόπουλο καλή ώρα, πως τα χρήματά του δεν θα καταλήξουν στο «πηγάδι» αν το κανάλι τελικά δεν αποκτήσει τη μία από τις τέσσερις άδειες; Δεν ξέρω, το ρίσκο μου φαίνεται τεράστιο ακόμα και αν υπήρχαν διαβεβαιώσεις (από ποιον θα μπορούσε άραγε;) πως θα έπαιρνε άδεια απαραιτήτως.

Κι έστω πως αυτή τη φορά οι μέτοχοι λένε αλήθεια και, επιτέλους, βάζουν τα χρήματα. Τι θα κάνουν οι τράπεζες; Θα το δεχτούν το σχέδιο που θα τους παρουσιάσουν ή θα τα θεωρήσουν λίγα τα συγκεκριμένα χρήματα;

Πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να μη δηλώνουν ικανοποιημένες και να ζητούν επιπλέον εγγυήσεις.

Αλλωστε μέχρι τις 4 Ιουλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν άδεια και τον Αύγουστο που θα γίνει η δημοπρασία απαιτούνται κάποια εκατομμύρια ευρώ ακόμα, σίγουρα παραπάνω από τρία που είναι η τιμή εκκίνησης (της δημοπρασίας). Τα διαθέτει το Mega;

Χθες πάντως ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του καναλιού Νίκος Πεφάνης δέχτηκε... επίσκεψη στο γραφείο του από 100-150 εργαζόμενους.

Τους ενημέρωσε για τις προθέσεις των μετόχων (όσα αναφέρουμε παραπάνω) αλλά δεν μπορούσε να τους καθησυχάσει πως όλα θα προχωρήσουν όπως πρέπει. Οι εργαζόμενοι τον ρώτησαν τι θα συμβεί αν το κανάλι το πάρουν τελικά οι τράπεζες.

«Είτε θα βρουν αυτές νέο επενδυτή», απάντησε, «είτε θα μπει λουκέτο».

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της επιτίθεται στους μεγαλομετόχους του σταθμού που «αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και στα Σωματεία».

Και συνεχίζουν, πολιτικά: «Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό».

Και δεν αφήνει απ’ έξω ούτε την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή -αν όχι αποδοχή- των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν».

MEDIA
ΕΣΗΕΑ: Ανήθικη ενέργεια από την ιδιοκτησία του MEGA
Τους μεγαλομετόχους και τη διοίκηση του MEGA (Τηλέτυπος) καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για «αντεργατική, ανήθικη και απαράδεκτη ενέργεια» να καταβάλει επιλεκτικά σε εργαζόμενους «διοικητικούς...
ΕΣΗΕΑ: Ανήθικη ενέργεια από την ιδιοκτησία του MEGA
MEDIA
10 αλήθειες για το Mega
H «Τηλέτυπος» δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις τηλεοπτικές άδειες, αυτό έπρεπε να γίνει με άλλη εταιρία «κέλυφος». Οι δύο βασικοί του μέτοχοι, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, όμως δεν το έκαναν. Από την άλλη...
10 αλήθειες για το Mega
MEDIA
Καταβλήθηκε μισθός στο Mega
Ευχάριστα νέα για το Μεγάλο κανάλι. Έπειτα από πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι στο Mega (τεχνικοί, δημοσιογράφοι και κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι) πληρώθηκαν έναν μισθό, γεγονός που πιθανότατα πηγάζει από την...
Καταβλήθηκε μισθός στο Mega
MEDIA
Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι πληρώνονται!
Τραγικό: οι μόνοι που δεν πληρώνονται τελικά στο Mega είναι οι εργαζόμενοι. Ολοι οι άλλοι καθώς φαίνεται όλο και κάτι... τσιμπολογούν. Ο Φώτης Μπόμπολας λόγου χάριν, μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει πάρει, ως...
Αλλοι δουλεύουν κι άλλοι πληρώνονται!
MEDIA
Δικαιώνονται οι εργαζόμενοι του Mega
Είναι σχετικά εμπνευσμένο το σποτάκι που παίζει στο Mega, «με την άδειά σας συνεχίζουμε», αλλά δεν ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα. Διότι έστω ότι συμφωνούμε εμείς και δίνουμε την άδειά μας (και...
Δικαιώνονται οι εργαζόμενοι του Mega
MEDIA
Οι εργαζόμενοι βάζουν τέλος στις Megaλες κοροϊδίες
Σε μια οργισμένη ανακοίνωση αφήνουν υπονοούμενα για τους μετόχους και προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού
Οι εργαζόμενοι βάζουν τέλος στις Megaλες κοροϊδίες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας