• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.2°C / 17.3°C
  0 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.3°C / 17.7°C
  2 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.0°C / 17.7°C
  3 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 10.3°C
  1 BF
  62%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.3°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 17.1°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.4°C / 10.6°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.6°C / 17.4°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 19.8°C
  4 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  3 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 20.2°C
  5 BF
  48%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  0 BF
  41%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 11.5°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.5°C / 15.7°C
  0 BF
  62%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.8°C / 22.1°C
  4 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.3°C / 17.5°C
  1 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.7°C / 16.0°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.7°C / 17.8°C
  2 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  1 BF
  46%

Ξήλωσε τους υπολογιστές τα μεσάνυχτα

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο των συναδέλφων του «Αγγελιοφόρου», όπως δημοσιεύεται στο agelioforum.wordpress.com, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Το κείμενο που ακολουθεί είναι των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου»

Οριστικό φραγμό στις προσπάθειες της οικογένειας Μπακατσέλου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» υψώνουν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την Τρίτη, η αρμόδια δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει ρητώς στην επιφανή επιχειρηματική οικογένεια και στους εκπροσώπους της να μεταβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας.

Η αρμόδια δικαστής διατάσσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) Α.Ε., η οποία κατά την τρέχουσα περίοδο διοικείται από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, να μην αποξηλώσει, να μην αφαιρέσει και να μη μεταφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ή οποιοδήποτε τμήμα του. Η διαταγή χορηγείται προκειμένου να μην απομειωθεί η αξία του εν λόγω εξοπλισμού. Ως γνωστόν, η εκδότρια εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών έναντι των πιστωτών της, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Ωστόσο, πριν ακόμη διεξαχθεί η συζήτηση, ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρείας Βασίλειος Μπακατσέλος αποφάσισε και αποπειράθηκε αυτοπροσώπως, σε συνεργασία με εργατοτεχνίτες της επιλογής του, να εκκενώσει τον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, όπου φιλοξενούνται οι αίθουσες σύνταξης, προεκτύπωσης και διόρθωσης.

Προσπάθησε δε να φέρει σε πέρας την όλη επιχείρηση σε δύο φάσεις, στις 5 Νοεμβρίου και στις 13 Νοεμβρίου, εν αγνοία των εργαζομένων και σε βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες. Για τον σκοπό αυτό πρόλαβε να αποξηλώσει 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σαρωτές, ενώ άρχισε να αποσυναρμολογεί γραφεία, ντουλάπες και έπιπλα, αλλά και να απορρίπτει προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.

Οι ενέργειες του κ. Μπακατσέλου έγιναν αντιληπτές από εργαζομένους της υπό πτώχευση εφημερίδας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές καταγγελίες στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακολούθως, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας ταυτοχρόνως να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, βάσει των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα. Η πρόεδρος της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων εξέτασε το αίτημα των εργαζομένων, αλλά και τους ισχυρισμούς της διοίκησης της εταιρείας.

Βάσει των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της, επέβαλε σαφείς περιορισμούς, όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση της εταιρείας και διέταξε τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να μην μετακινήσουν και απομακρύνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, εξοπλισμό γραφείων και άλλα αντικείμενα. Η απαγόρευση ισχύει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2015, όταν προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Ιδιαίτερη σημασία ωστόσο αποκτά το γεγονός ότι η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», σε συνεργασία με επώνυμο διευθυντικό στέλεχος, αφαίρεσε και απομάκρυνε εκτός του κτηρίου της οδού Δαναΐδων 4 τον σκληρό δίσκο του λογιστηρίου της εταιρείας, στον οποίο είναι αποθηκευμένα κρίσιμα οικονομικά και λογιστικά δεδομένα, αλλά και τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού. Ως εκ τούτου, είναι πλέον αδύνατη η αποστολή μισθοδοτικών και άλλων καταστάσεων στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.

Η δικαστής απέρριψε πάντως την αξίωση των εργαζομένων να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε προσωπικά αντικείμενα και αρχεία του, θεωρώντας ότι το σχετικό αίτημα διαφεύγει του πεδίου εφαρμογής των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα.

Κατά την ώρα της συζήτησης της αίτησης δεκάδες εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της προέδρου της Υπηρεσίας Ασφαλιστικών Μέτρων, αλλά και στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αυθαίρετες ενέργειες της εργοδοσίας.

MEDIA
Αίτηση πτώχευσης για τα «Σπορ του Βορρά»
Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό το ιστορικό αθλητικό φύλλο. Η εφημερίδα, που εκδίδεται από...
Αίτηση πτώχευσης για τα «Σπορ του Βορρά»
MEDIA
Λουκέτο και στα «Σπορ του Βορρά»
Του Αγίου Πνεύματος που είναι γιορτή για τον δημοσιογραφικό κόσμο, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας Βίκυ Σουλοπούλου, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το «λουκέτο» στην ιστορική αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης...
Λουκέτο και στα «Σπορ του Βορρά»
MEDIA
«Αγγελιοφόρος» άκυρων ατομικών συμβάσεων
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφαίνεται ότι ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος αθέτησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά την υπογραφή των ατομικών συμάσεων και έτσι τώρα οφείλει να καταβάλει τα χρηματικά...
«Αγγελιοφόρος» άκυρων ατομικών συμβάσεων
MEDIA
ΓΣΕΕ: Κανείς να μη σταθεί εμπόδιο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ προστίθεται σε όλους όσοι στηρίζουν τον αγώνα των πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που πτώχευσε το 2014, αφήνοντας στον δρόμο 850 εργαζομένους.
ΓΣΕΕ: Κανείς να μη σταθεί εμπόδιο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
MEDIA
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
Ο βίος και η πολιτεία του επιχειρηματία στον χώρο του Τύπου σκιαγραφείται με μελανά χρώματα, αφού κλείνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφήνει τηλεοπτικά κανάλια να σβήνουν, βάζει λουκέτο σε εφημερίδες και απολύει...
Το σκληρό, εργοδοτικό πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ΜΜΕ
MEDIA
Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου
Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε η πρώην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου που συνέδεσε το όνομά της με το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Είχε αναλάβει την «Ελευθεροτυπία» μετά τον θάνατο του πατέρα της, Κίτσου...
Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας