Όπως αποκάλυψε το Documento, o στόχος 519C της ΕΥΠ είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Από μόνο του αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Κάποιοι στην ΕΥΠ (ποιοι;) παρακολουθούσαν τον αρχηγό του στρατεύματος! Από μόνο του αυτό είναι τρομακτικό. Τι στοιχεία έχουν για τον στρατηγό και σε ποια χέρια βρίσκονται αυτά (τα στοιχεία);
Ο ίδιος ο στρατηγός με πλάκα τα γαλόνια και τα παράσημα, δεν έχει πει λέξη. Ούτε έστω μία τυπική ανακοίνωση από εκείνες που δεν λένε τίποτε αλλά γίνονται μόνο για να γίνονται.
Τι να υποψιαστούμε, τι να συμπεράνουμε; Ότι αντάλλαξε τη σιωπή του με την ανανέωση της θητείας του; Ή, μήπως, ότι εκβιάζεται; Ό,τι κι αν σημαίνει, βλάπτουν και τα δύο την Συρία το ίδιο.
Θα σας πω τι εννοώ περί εκβιασμού. Δείτε τι γράφει σήμερα το πάντοτε καλά ενημερωμένο και έγκυρο iEidiseis. Λέει πως στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ για τον στόχο 519C, «υπάρχει και μια –όχι σκιά– αλλά ωρολογιακή βόμβα οικονομικού χαρακτήρα». Υποθέτω πως αφορά κάποιες αγορές ακινήτων για τις οποίες γράφει, προσεκτικά, ο Κώστας Βαξεβάνης. Μάλιστα «η έρευνα του Documento συνεχίζεται στα υποθηκοφυλακεία και τα Ε9». Ο στρατηγός Φλώρος πιθανότατα θα ξυπνά και θα κοιμάται με τον φόβο και την αγωνία αποκαλύψεων.
Και γράφει το iEidiseis: «Αν επαληθευτούν δημοσιογραφικά οι πληροφορίες της ΕΥΠ, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης θα φέρει και ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε λάβει σχετική ενημέρωση από τα τέλη του περασμένου Μαΐου και επί επτά μήνες έκανε τον ψόφιο κοριό».
Αυτή η τελευταία φράση είναι ακόμα πιο ανατριχιαστική. Γιατί μιλάμε πλέον όχι μόνο για έναν εκβιαζόμενο στρατηγό που τον καθιστά έρμαιο στα χέρια και τις επιδιώξεις διαφόρων, αλλά και για έναν πρωθυπουργό που ενημερώθηκε από τα τέλη του περασμένου Μαΐου για προϊόντα υποκλοπών! Είναι που δεν ήξερε τίποτε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ...
Αν πάντως σημαίνει κάτι αυτό, σημειώστε πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δέχτηκε να κάνει δύο εκπομπές «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα. Έχει σταματήσει άλλωστε εδώ και χρόνια και το «Ερωτοδικείο».

Κωνσταντίνος Φλώρος (Φωτογραφία Αρχείου)
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας