• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.0°C / 23.5°C
  3 BF
  45%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.3°C / 24.1°C
  3 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 23.2°C
  5 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  6 BF
  68%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 21.0°C
  3 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 17.4°C
  5 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  3 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 17.1°C / 23.3°C
  2 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 20.9°C
  6 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.4°C / 18.8°C
  6 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.5°C / 24.7°C
  2 BF
  38%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  0 BF
  82%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 23.9°C
  5 BF
  33%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.3°C / 23.5°C
  3 BF
  47%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  3 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.0°C / 23.8°C
  5 BF
  36%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 19.3°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 23.7°C
  1 BF
  40%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  5 BF
  58%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σφυρίζουν αδιάφορα ο Ζούλας και οι υπόλοιποι στην ΕΡΤ

 • A-
 • A+

Η πληροφορία που «έσκασε» το βράδυ της Τρίτης ήταν πληροφορία-διασυρμός για την ΕΡΤ: όλοι οι επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα της τιμωρήθηκαν με προσωρινή διαγραφή από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επειδή εξαπάτησαν το τηλεοπτικό κοινό. Κόλαφος. Διαγραφή 3 μηνών στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, διαγραφή 6 μηνών στον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτη Καφαράκη και τον διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Τρουπή και, τέλος, διαγραφή 2 μηνών στην προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου, Αννα Παπασωτηρίου. Το θέμα αφορούσε τις «ανταποκρίσεις» από τη Μόσχα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία - χαιρετούσαν οι παρουσιαστές τον ανταποκριτή στη Μόσχα ενώ εκείνος ήταν στην Αθήνα! Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θεώρησε ότι η ΕΡΤ παραπλάνησε το τηλεοπτικό κοινό. Σας είπα, διασυρμός.

«Η αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν εξασφαλίζεται με την επιχειρούμενη μετακύλιση ευθυνών, για την περιβόητη υπόθεση του ανταποκριτή από τη Μόσχα που δεν βρέθηκε ποτέ στη Μόσχα, στους απλούς εργαζόμενους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Από τη διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση. Ρωτήθηκε ωστόσο ο γνωστός κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου! Και τους δικαιολόγησε μια χαρά: «Στην ΕΡΤ γίνεται εξαιρετική δουλειά, κάτι που αποτυπώνεται και από την αποδοχή των πολιτών σε μία σειρά από έρευνες και στην εικόνα που έχει η δημόσια τηλεόραση σήμερα σε σχέση με αυτή που είχε στο παρελθόν», είπε. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται ενώ διαγράφηκαν. Λες και μιλάμε για δυο-τρεις δημοσιογράφους σε ένα σάιτ και όχι για τον πρόεδρο της ΕΡΤ και τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης.

Οσο γι' αυτό του κ. Οικονόμου, ότι η ΕΡΤ έχει κερδίσει «την αποδοχή των πολιτών», ας δούμε την τηλεθέαση εκείνης της μέρας ώστε να διαπιστώσουμε πόσο κερδισμένη είναι η ΕΡΤ:

 • 1) ΑΝΤ1: 13,7%
 • 2) MEGA: 13,7%
 • 3) ΣΚΑΪ: 11,4%
 • 4) STAR: 11,3%
 • 5) ALPHA: 10,9%
 • 6) OPEN: 5,8%
 • 7) ΕΡΤ1: 2,6%

Τελευταία η ΕΡΤ και καταϊδρωμένη. Αυτή είναι, αλήθεια, η «αποδοχή των πολιτών»;

▶ Για ακόμη δύο χρόνια στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου. Θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το «Ενώπιος ενωπίω» και έκτακτες πολιτικές εκπομπές (θα είναι και εκλογική χρονιά ως γνωστόν).

▶ Το όνομα του Τζώνη Καλημέρη ακούγεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ (εκεί που ήταν ο Γιώργος Γαμπρίτσος).

▶ Η Nova ανακοίνωσε πως πήρε για τα επόμενα 5 χρόνια τους αγώνες της Premier League, του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου. Και πήρε και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

▶ Ο Αθήνα 9.84 συμπλήρωσε 35 (ολόκληρα!) χρόνια στα FM.

▶ Μια μεγάλη απώλεια για το ραδιόφωνο: πέθανε ο Γιώργος Μελισσινός σε ηλικία 67 ετών. Εντελώς ξαφνικά.

▶ Γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί και χάνονται χρήματα για όλα τα ΜΜΕ;

Στις 19 Μα­ΐ­ου 2022, σχε­δόν έναν χρό­νο με­τά την εκ­πνοή της προ­θε­σμί­ας, η Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή απέ­στει­λε αι­τιο­λο­γη­μέ­νη γνώ­μη στην Ελ­λά­δα επει­δή δεν έχει ακό­μα εν­σω­μα­τώ­σει την Οδη­γία (Ε.Ε.) 2019/790 για τα πνευ­μα­τι­κά και συγ­γε­νι­κά δι­καιώ­μα­τα στην ψη­φια­κή ενιαία αγο­ρά.

Οι αι­τιο­λο­γη­μέ­νες γνώ­μες εί­ναι επί­ση­μες ανα­κοι­νώ­σεις της Επι­τρο­πής και έχουν την ισχύ επί­ση­μης πρό­σκλη­σης για συμ­μόρ­φω­ση.

Η Ελλάδα οφεί­λει εντός προ­θε­σμί­ας δυο μη­νών να εναρ­μο­νί­σει την Οδη­γία στο Εθνι­κό της Δί­καιο. Στην αντί­θε­τη πε­ρί­πτω­ση, η Επι­τρο­πή θα εξε­τά­σει το εν­δε­χό­με­νο πα­ρα­πο­μπής της στο Δι­κα­στή­ριο της Ευ­ρω­παϊ­κής Ενω­σης.

Γιώργος Μελισσινός

Η Οδη­γία (Ε.Ε.) 2019/790 πε­ριέ­χει εξαι­ρε­τι­κά ση­μα­ντι­κές ρυθ­μί­σεις για συγ­γρα­φείς, με­τα­φρα­στές, δη­μο­σιο­γρά­φους, αλ­λά και για εκ­δό­τες βι­βλί­ων, εφη­με­ρί­δων και πε­ριο­δι­κών. Η εν λό­γω Οδη­γία τέ­θη­κε σε ισχύ τον Ιού­νιο του 2019 και τα κρά­τη-μέ­λη όφει­λαν να την εν­σω­μα­τώ­σουν στο Εθνι­κό τους Δί­καιο εντός δύο ετών, δη­λα­δή το αρ­γό­τε­ρο έως τις 7 Ιου­νί­ου 2021.

Η χώ­ρα μας όχι μό­νον δεν έχει εν­σω­μα­τώ­σει την Οδη­γία, αλ­λά δεν έχει καν δη­μο­σιεύ­σει για δια­βού­λευ­ση το σχέ­διο νό­μου. Η κα­θυ­στέ­ρη­ση προκαλεί ση­μα­ντι­κές απώ­λειες ει­σο­δη­μά­των. Οι απώ­λειες αυ­τές οφεί­λο­νται στο λε­γό­με­νο χά­σμα αξίας (value gap) που δη­μιουρ­γεί­ται από την εκ­με­τάλ­λευ­ση του ει­δη­σε­ο­γρα­φι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου, στην οποία προ­βαί­νουν οι με­γά­λες ψη­φια­κές πλατ­φόρ­μες, χω­ρίς πα­ράλ­λη­λα να κα­τα­βάλ­λουν αμοι­βή στους δι­καιού­χους.


! Ζούμε σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση ψήφισε νόμο ώστε στη διεύθυνση των εφημερίδων να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ αλλά την ίδια ώρα στη διεύθυνση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται άνθρωποι που διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ. Ζούμε στη χώρα του παραλόγου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
MEDIA
Η ΕΡΤ είναι... αδιαπραγμάτευτη
Οικοδεσπότης της «Αλλης Διάστασης», ο Κώστας Αρβανίτης, στην ΕΡΤ1 αναδεικνύει κάθε μέρα στις 13.00 κοινωνικές δράσεις και αντιδράσεις και δίνει χώρο και αέρα σε ανθρώπους και συλλογικότητες υποστηρίζοντας με...
Η ΕΡΤ είναι... αδιαπραγμάτευτη
MEDIA
Πόσο επιτυχημένο είναι το δίδυμο Ζούλα-Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ;
Το ερώτημα του τίτλου, «πόσο επιτυχημένο είναι το δίδυμο Ζούλα-Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ;», δεν είναι ρητορικό. Είναι ερώτημα που ύστερα από περίπου τρία χρόνια χρειάζεται απάντηση.
Πόσο επιτυχημένο είναι το δίδυμο Ζούλα-Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ;
MEDIA
Μαθητευόμενη δημοσιογράφος ανέβηκε στο δωμάτιο τηλεοπτικού δημοσιογράφου
Το στόρι που θα σας περιγράψω είναι ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το εξαιρετικό σίριαλ της Apple TV «The Morning Show», με την Jennifer Aniston και τη Reese Witherspoon, το οποίο παρουσιάζει διάφορα που...
Μαθητευόμενη δημοσιογράφος ανέβηκε στο δωμάτιο τηλεοπτικού δημοσιογράφου
MEDIA
Έκοψαν τον Πάνο Χαρίτο από την ΕΡΤ
Το ίδιο περίπου είχε συμβεί και με τον Γιώργο Αυγερόπουλο. Από πέρυσι. Και όταν το γράψαμε, βγήκε η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της να μας διαψεύσει και ήρθαν και οι κολαούζοι Ellinika Hoaxes να μας βγάλουν ότι γράφαμε...
Έκοψαν τον Πάνο Χαρίτο από την ΕΡΤ
MEDIA
Press Cafe: «Το αίνιγμα της Κέρου»
Απόψε η ΕΡΤ παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας να ρίξει φως σ’ ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα της αρχαιότητας με μια εσωτερική παραγωγή που συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 22ου...
Press Cafe: «Το αίνιγμα της Κέρου»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας