• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.6°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 12.2°C
  2 BF
  89%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 16.0°C
  3 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 8.9°C / 11.1°C
  0 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 10.9°C
  1 BF
  91%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 7.3°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 14.9°C
  2 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.9°C
  2 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 15.4°C
  4 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  4 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 13.8°C
  1 BF
  85%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.2°C
  2 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 14.0°C
  0 BF
  83%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 11.6°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 12.3°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.2°C / 8.2°C
  1 BF
  94%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα εξώδικα δεν είναι λύση, κ. Σκουρλέτη

 • A-
 • A+

Το είπε και το έκανε τελικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Εστειλε εξώδικο στον Γιώργο Λακόπουλο για ένα κείμενο γνώμης και κριτικής που είχε γράψει εναντίον του ο δημοσιογράφος. Το ζητάει λοιπόν ένα «δημοσίευμα αποκατάστασης» στο οποίο να γράφει (ο δημοσιογράφος) πως δεν αμφισβητεί «την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ». Πάλι καλά που δεν του ζητάει να τον εξυμνήσει κιόλας, να γράψει ο Γιώργος Λακόπουλος πως πολιτικό σαν τον Σκουρλέτη δεν έχει ξαναδεί ποτέ στα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Γιατί όχι και παγκόσμιας...

Η πρώτη απάντηση του Γιώργου Λακόπουλου είναι αποστομωτική, έστω και αν είναι η προφανής: «Μπορώ να θεμελιώσω ένα προς ένα τα στοιχεία πολιτικής κριτικής που θεωρεί ο ίδιος «προσβλητικούς» και «συκοφαντικούς» χαρακτηρισμούς. Για τα υπόλοιπα θα κριθούμε στο δικαστήριο: εγώ ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τα κείμενά μου και αυτός ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πολιτικές πράξεις του. Ενδεχομένως και το κόμμα του, αν υιοθετεί τον αυταρχισμό που υποδηλώνει η πρακτική του...»

Διαβάστε παρακάτω όσα γράφει στην κατακλείδα του εξώδικου ο βουλευτής αλλά, ειλικρινά, αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει κάποιος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να τον μαζέψει; Αν τους ενοχλεί η σκληρή πολιτική κριτική ας κάνουν άλλη δουλειά σε τελική ανάλυση. Και απορώ που δεν καταλαβαίνει ότι το εξώδικό είναι μία ανόητη, πολιτικά, πράξη. Θα στραφεί εναντίον του στο τέλος μια και θα συζητάμε αν ο Πάνος Σκουρλέτης είναι νεοσταλινικός μικροαστός...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για τους δυσφημιστικούς, εξυβριστικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς σας, τους οποίους μεθοδευμένα εκτοξεύσατε εναντίον μου και οι οποίοι έπληξαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.

Σας ΚΑΛΩ, εντός χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών από τη λήψη του παρόντος, να ανακαλέσετε όλες τις εις βάρος μου προσβολές με αποκαταστατικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας, σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχε το ως άνω δημοσίευμα, με τίτλο ενδεικτικό της πρόθεσής σας να ανασκευάσετε και παράθεση της ίδιας με αυτήν του ως άνω δημοσιεύματος φωτογραφίας, καθιστώντας σαφές ότι ανακαλείτε πλήρως και ανασκευάζετε τους χαρακτηρισμούς περί προβοκάτορα, μανδαρίνου, εγωπαθή, προκλητικού, με νοοτροπία νεοσταλινικού μικροαστού, μαινόμενου υπονομευτή, καθώς και τους ισχυρισμούς ότι για να ενισχύσω τη ραδιουργία κατά του Τσίπρα συνεταιρίσθηκα με τον «χομπίστα της πολιτικής» Τσακαλώτο και την παρέα του που προσπαθεί να οδηγήσει σε ήττα το κόμμα – Φίλης, Βίτσας, Παπαδημούλης – για να βρει αφορμή να θέσει θέμα ηγεσίας και ότι επίκεινται νέες προβοκάτσιες.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αποκατάστασης, το οποίο θα πρέπει να μου κοινοποιηθεί, πρέπει ρητά να αναφέρει τα εξής: «Η διαδικτυακή εφημερίδα ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ και ο συντάκτης, Γ. Λακόπουλος, του δημοσιεύματος της 18ης Απριλίου 2022, με τον τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας» ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ανακαλούν το εν λόγω δημοσίευμα και επ' ουδενί αμφισβητούν την προσωπική και ηθική συγκρότηση του Π. Σκουρλέτη, ως ατόμου και ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Επιπρόσθετα, διευκρινίζουν ότι ουδέν στοιχείο διαθέτουν και ούτε θεωρούν ότι ο κ. Σκουρλέτης υπονομεύει, λειτουργεί ως προβοκάτορας και ραδιουργεί με σκοπό την πρόκληση βλάβης στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Πρόεδρό του Α. Τσίπρα. Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ» και ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος δεσμεύονται να απόσχουν στο μέλλον από τέτοιους συκοφαντικούς και προσβλητικούς ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη».

Σας ΔΗΛΩΝΩ, τέλος, ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας είμαι υποχρεωμένος να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εξώδικο Αλ. Κούγια και η απάντηση του συντάκτη 
Δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία, που έστειλε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή το δημοσίευμα «Κρεσέντο χυδαιότητας από την υπεράσπιση Λιγνάδη», και την απάντηση του συντάκτη μας.
Εξώδικο Αλ. Κούγια και η απάντηση του συντάκτη 
MEDIA
Press Cafe: Νέα ήθη
★«... υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το...
Press Cafe: Νέα ήθη
MEDIA
Ο δημοσιογράφος οφείλει...
Αυτά τα 3 DVD που σας δίνουμε τις επόμενες τρεις εβδομάδες, η «κινηματογραφική αυτοβιογραφία» με τα «ντοκουμέντα» της ζωής και του έργου του Μίκη Θεοδωράκη είναι μια, πραγματικά, σπουδαία προσφορά (διαβάστε...
Ο δημοσιογράφος οφείλει...
MEDIA
Press Cafe: Προπαγάνδα του Νίκου Παππά και με τα... playstation
★ Το σκηνικό με το cash rebate και τη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά έφερε στο φως (για μία ακόμα φορά) την αμάθεια αλλά και την επιπολαιότητα πολλών σχολιαστών του νεοφιλελεύθερου χώρου.
Press Cafe: Προπαγάνδα του Νίκου Παππά και με τα... playstation
MEDIA
105.5: «Κόκκινη κάρτα» στις απεργιακές εκπομπές
Τρεις εκπομπές είχαν προγραμματίσει για χθες οι απεργοί του 105.5 Στο Κόκκινο, εργαζόμενοι και απολυμένοι, αλλά δεν τους επιτράπηκε από την ιδιοκτησία του σταθμού να τις κάνουν. Μία για το σκάνδαλο της...
105.5: «Κόκκινη κάρτα» στις απεργιακές εκπομπές
MEDIA
Αλλαγή διεύθυνσης (και σκηνικού) στο «ΒΗΜΑ»
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηνία του δημοσιογραφικού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη αναλαμβάνουν ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Μαντέλας και ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Αλλαγή διεύθυνσης (και σκηνικού) στο «ΒΗΜΑ»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας