• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.8°C / 15.7°C
  0 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 12.7°C
  6 BF
  82%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 12.1°C
  3 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.8°C
  0 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.9°C
  5 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  2 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Ασθενής ομίχλη
  6°C 6.4°C / 6.8°C
  2 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  2 BF
  92%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 18.0°C
  3 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 13.9°C
  3 BF
  94%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 16.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.7°C
  2 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ασθενής ομίχλη
  9°C 8.9°C / 10.6°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 11.7°C
  1 BF
  93%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 16.0°C
  3 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 15.4°C
  2 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 12.1°C
  4 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 12.7°C
  3 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  1 BF
  93%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Εδώ χωράει ο διχασμός, μα δεν χωράμε όλοι»

 • A-
 • A+
Ο γνωστός στίχος του τραγουδοποιού υποτιτλίζει θαυμάσια το περιστατικό που ο ίδιος κατήγγειλε ως «αποκλεισμό» του από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Στη δική της εκδοχή επιμένει η ΕΡΤ, αλλά λιγότερο πειστικά.

Τελικά είχαμε λογοκρισία στην ΕΡΤ χθες ναι ή όχι; Λογοκρίθηκε ο τραγουδοποιός Δημήτρης Μητσοτάκης, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ή δεν υπάρχει καμία λογοκρισία όπως λέει από τη μεριά της η ΕΡΤ; Απάντηση ακριβής δεν μπορεί να δοθεί, γιατί υπάρχουν διάφορα «σκοτεινά σημεία» στην υπόθεση.

Η ΕΡΤ πάντως, αν αυτό σημαίνει κάτι, δεν φημίζεται για την ειλικρίνειά της. Ούτε για την αξιοπιστία της. Ούτε, πολύ περισσότερο, για την πολυφωνία της.

Ας τα δούμε όμως τα πράγματα ένα ένα. Το πρωί ο Δημήτρης Μητσοτάκης ανέβασε στα σόσιαλ την παρακάτω ανάρτηση: «Σήμερα 28.3 του σωτηρίου έτους 2022 ήμουν καλεσμένος να μιλήσω τηλεφωνικά στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή των Βραδέλη-Μπίκουλα για την αυριανή συναυλία ειρήνης κατά της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου. Λίγο πριν να βγω στο τηλέφωνο με ενημέρωσαν ότι η διεύθυνση, και συγκεκριμένα ο κύριος Αρης Τόλιος, αποφάσισε να με κόψει μετά το θέμα που έχει προκύψει με το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την έμμετρη απάντησή μου. Κάθε σχόλιο περισσεύει».

Επικοινωνήσαμε με την ΕΡΤ και μίλησα και προσωπικά με τον Αρη Τόλιο, τον διευθυντή του Πρώτου Προγράμματος. Αρνούνται κατηγορηματικά πως υπήρξε λογοκρισία από τον ραδιοσταθμό. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, ο οποίος άλλωστε συμμετέχει στη συναυλία υποστήριξης για την Ουκρανία που διοργανώνει η ΕΡΤ και το "Μουσικό Κουτί" στις 4 Απριλίου» επισημαίνουν.

Και μας δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα: «Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Μητσοτάκης είχε κληθεί να παρέμβει στη ραδιοφωνική εκπομπή των Βραδέλη - Πίκουλα την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου ή την Περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου, αλλά ο ίδιος είχε ενημερώσει ότι δεν μπορούσε. Ετσι το ραδιοφωνικό ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου, αλλά λόγω αυξημένης επικαιρότητας δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει. Αντί αυτού αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής προτάθηκε στον καλλιτέχνη να ανανεωθεί το ραντεβού για αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου. Δεν τίθεται λοιπόν κανένα ζήτημα αποκλεισμού του».

Η ΕΡΤ υποστηρίζει λοιπόν πως είχε καλέσει τον Δημήτρη Μητσοτάκη την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου ή την Περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου, αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε. Να σημειώσουμε απλώς ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι πριν από τα επίμαχα γεγονότα, της ανάρτησης του γιου του πρωθυπουργού εναντίον της αποψινής συναυλίας και της μετέπειτα έμμετρης απάντησης του τραγουδοποιού. Οπότε η συγκεκριμένη πρόσκληση τότε δεν έχει και τόσο σημασία τώρα.

Από την άλλη βέβαια η ΕΡΤ λέει πως τον κάλεσε να βγει στο Πρώτο Πρόγραμμα σήμερα το πρωί και μάλιστα του το έστειλαν και με sms οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μητσοτάκης καταγγέλλει κάτι πολύ συγκεκριμένο: «Λίγο πριν να βγω στο τηλέφωνο με ενημέρωσαν ότι η διεύθυνση, και συγκεκριμένα ο κύριος Αρης Τόλιος, αποφάσισε να με κόψει μετά το θέμα που έχει προκύψει με το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την έμμετρη απάντησή μου». Πώς να το αποδείξει αυτό όμως τώρα;

Είχαμε και δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον Μάριο Κάτση, τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την Αναστασία Γκαρά, αν. τομεάρχη Ενημέρωσης, οι οποίοι μιλούν για «ένα ακόμη άθλιο περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας».

Και συνεχίζουν: «Η Νέα Δημοκρατία, από το 2019, οδηγεί σταθερά την ΕΡΤ σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος με παντελή έλλειψη σεβασμού στην ελευθερία του λόγου και της άποψης, αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ο πρωθυπουργός φέρει προσωπική ευθύνη για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο της Νέας Δημοκρατίας. Οι μόνες απόψεις που επιτρέπουν οι κ. Ζούλας - Γαμπρίτσος να προβάλλονται είναι αυτές που υπηρετούν τυφλά το κυβερνητικό αφήγημα. Κάθε αντίθετη φωνή κρύβεται, λογοκρίνεται και φιμώνεται».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
MEDIA
Η ΕΡΤ έκοψε τον Δημήτρη Μητσοτάκη;
Μιλάμε για τον τραγουδοποιό για τον οποίο ο γιος του πρωθυπουργού έγραψε «λολ» αν θυμάστε, λοιδορώντας αυτόν κι άλλους καλλιτέχνες, καθώς και τη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια.
Η ΕΡΤ έκοψε τον Δημήτρη Μητσοτάκη;
MEDIA
PRESS CAFE: Live η συναυλία για τον Θάνο
Μην το ξεχάσετε: απόψε η ΕΡΤ 2 παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη μεγάλη συναυλία για τον Θάνο Μικρούτσικο. Μία συναυλία-φόρος τιμής στον συνθέτη μας.
PRESS CAFE: Live η συναυλία για τον Θάνο
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Σε μια περιοδεία αληθινό θρίαμβο
Σωκράτης Μάλαμας και Θανάσης Παπακωνσταντίνου... Μιλάμε για το πιο επιτυχημένο ντουέτο στα συναυλιακά χρονικά των τελευταίων ετών. Διότι, εξυπακούεται, ο ίδιος χαλασμός παρατηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Οπου και...
Σε μια περιοδεία αληθινό θρίαμβο
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Η «Σπυριδούλα» 40άρισε
«Ο Μπάμπης ο Φλου», Παύλος Σιδηρόπουλος, η Μελίνα Καρακώστα, λάιβ στο Σπόρτιγκ... Το συγκρότημα που συνεχίζει να γράφει την ιστορία του ελληνικού ροκ μάς προσκαλεί απόψε σε μια επετειακή συναυλία στο Gagarin,...
Η «Σπυριδούλα» 40άρισε
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Νέοι τζαζίστες με κοινό όραμα
Οι Next Step Quintet είναι από τα συγκροτήματα εκείνα που αξίζει να παρακολουθήσεις live. Οσοι βρίσκονταν την προηγούμενη εβδομάδα στο «6ο Jazz in July Festival» στον Βάμο Χανίων τους είδαν και τους χάρηκαν....
Νέοι τζαζίστες με κοινό όραμα
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Επανάσταση με ροκ
Αν και κάπως υπερβολικό, ας το πούμε, δεν πειράζει: Οι KollektivΑ, αυτό το καλό και πολιτικοποιημένο συγκρότημα που έπαιξε και πέρυσι στη γιορτή της «Εφ.Συν.», είναι οι Ελληνες Rage Against The Machine....
Επανάσταση με ροκ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας