• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.3°C / 9.8°C
  1 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 9.3°C
  1 BF
  36%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.5°C / 13.2°C
  4 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.4°C
  2 BF
  39%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.5°C / 8.6°C
  2 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.4°C / 3.4°C
  2 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.1°C / 11.6°C
  2 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 12.5°C
  5 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.9°C / 6.9°C
  2 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 9.6°C
  5 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 8.7°C
  2 BF
  49%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  3 BF
  38%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.5°C / 8.2°C
  2 BF
  34%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.7°C / 10.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.8°C / 9.3°C
  2 BF
  37%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 10.0°C
  0 BF
  50%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.3°C / 7.7°C
  2 BF
  37%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.3°C / 9.4°C
  2 BF
  50%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  33%
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν παρέμβαση Ζούλα στις αρχαιρεσίες τους

 • A-
 • A+

Για απροκάλυπτη παρέμβαση στις αρχαιρεσίες του προσωπικού της ΕΡΤ καταγγέλλουν τον διορισμένο πρόεδρο της δημόσιας τηλεόρασης Κωνσταντίνο Ζούλα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Όπως σημειώνουν, απέστειλε προς τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΕΡΤ e-mail, με το οποίο κάνει «προτροπές και συστάσεις» εν όψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή των εκπροσώπων τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρόκειται για «απαράδεκτη και αντιθεσμική ενέργεια, καθώς δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να διατυπώνετε απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους». 

Και προσθέτει: «Αυτές οι καταδικαστέες πρακτικές παρέμβασης στα εσωτερικά των εργαζομένων θυμίζουν μαύρες εποχές στην ιστορία του τόπου και σας δηλώνουμε ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα τις επιτρέψουμε».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγία Παρασκευή 14/01/2022

Με έκπληξη διαβάσαμε το από 10.01.2021 e-mail που αποστείλατε προς τους Προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΕΡΤ και το προσωπικό,  με το οποίο αναμειγνύεστε ανεπίτρεπτα στο θέμα του ορισμού εκπροσώπων εργαζομένων προβαίνοντας σε προτροπές και προτάσεις σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, πράγμα το οποίο αποτελεί απαράδεκτη και αντιθεσμική ενέργεια, καθώς δεν έχετε καμία αρμοδιότητα να διατυπώνετε απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Αυτές οι καταδικαστέες πρακτικές παρέμβασης στα εσωτερικά των εργαζομένων θυμίζουν μαύρες εποχές στην ιστορία του τόπου   και σας δηλώνουμε ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα τις επιτρέψουμε.

Προκαλεί πράγματι απορία, άλλωστε το γεγονός πώς αντί να ασχολείστε με τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία, ιδίως μάλιστα, εν  μέσω πανδημίας, επιλέγετε στοχευμένα να παρεμβαίνετε στα εσωτερικά των εργαζομένων, σε σημείο που αναρωτιόμαστε εάν αποφασίσατε να μεταπηδήσετε από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου σε αυτή του εκπροσώπου των εργαζομένων, αν και πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα βρισκόταν έστω και ένας συνάδελφος να σας τιμήσει με την ψήφο του!!!

Σε αντίθεση, επομένως, με όσα εντελώς αβάσιμα αναφέρετε στο εν λόγω e-mail θα πρέπει να σας διαφωτίσουμε ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα από τον συνδυασμό των διατάξεων του Ν. 4173/2013 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 Ν.4324/2015 με ισχύ την 29/4/2015, και του Ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ αρμόδια να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες ανάδειξης εκπροσώπων εργαζομένων είναι η ΠΟΣΠΕΡΤ, γεγονός που ουδέποτε αμφισβητήθηκε από την ΕΡΤ ή οποιονδήποτε άλλο.

Ειδικότερα, η ΕΡΤ Α.Ε. είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Α του Ν. 3429/2005 και συνεπώς ως προς τα ζητήματα που δεν εμπίπτουν στις ειδικότερες διατάξεις του Ν. 4173/2013, τυγχάνουν εφαρμογής οι γενικές διατάξεις του Ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τη διάταξη του αρ. 3 του Ν. 3429/2005, η οποία ορίζει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ, περιλαμβανομένης της ΕΡΤ Α.Ε., οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων της επιχείρησης και διεξάγονται σύμφωνα με το σύστημα της απλής αναλογικής. Παράλληλα, το κόστος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών βαραίνει την εταιρεία, δεδομένου ότι πρόκειται για πλήρωση θέσης οργάνου της εταιρείας.

Περαιτέρω, ως προς την «πρόταση» σας για παραμονή του νυν «εκπροσώπου» στη θέση του μέχρι την εκλογή των νέων, σας δηλώνουμε ότι αυτή η πρόταση εκτός από θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη είναι και νομικά έωλη, καθώς τέτοια δυνατότητα όχι μόνο δεν παρέχεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την μυστικότητα συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ουδείς μπορεί να παρίσταται στις συνεδριάσεις τους χωρίς νόμιμο λόγο. Είναι σαφές ότι μετά τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου «εκπροσώπου» αυτός δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος μόνο κατ’ όνομα είναι «εκπρόσωπος» των εργαζομένων, αφού επί πέντε έτη όχι μόνο δεν διασφάλισε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά έλαμψε δια της αφωνίας του σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, με αποκορύφωμα την καταψήφιση της πρότασης για τις άδειες και τις αργίες των εργαζομένων.

Κατόπιν των ανωτέρω,  την 20ή Ιανουαρίου 2022 λήγει η πενταετής θητεία του υφιστάμενου «εκπροσώπου» των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και επομένως, καθίσταται άμεση και επιτακτική ανάγκη η διενέργεια αρχαιρεσιών για πλήρωση των εν λόγω θέσεων.

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού ΕΡΤ (Π.Σ.Υ.Π./ΕΡΤ), που τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Κωνσταντίνος Ζούλας, «με ωμή παρέμβασή του, μας προτρέπει για εκλογές εκπροσώπων Εργαζομένων στο
Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (λες και αυτόν περιμέναμε),  μας υποδεικνύει τον τρόπο εκλογής τους έως
και εκπρόσωπο».

Και προσθέτει: 

«Οι εκλογές είναι δουλειά των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. ΔΕΝ σας επιτρέπουμε να ασχολείστε με τις δικές μας δουλειές».

Η ανακοίνωση του Π.Σ.Υ.Π./ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή 14/01/2022

Το είδαμε και αυτό!!!

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ μας υποδεικνύει τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να το κάνουμε.

Με ωμή παρέμβασή του, μας προτρέπει για εκλογές εκπροσώπων Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (λες και αυτόν περιμέναμε), μας υποδεικνύει τον τρόπο εκλογής τους έως και εκπρόσωπο.

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Πρόεδρος, έρχεται να πει σε εκλεγμένους προέδρους σωματείων, πως θα κάνουν εκλογές οι εργαζόμενοι για τους εκπροσώπους ΤΟΥΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΩΣ ΕΔΩ.

Ασχοληθείτε με τα καθήκοντα σας, το μισθολόγιο σας και.... περιμένετε τους νέους παχυλούς μισθούς σας.

Οι εκλογές είναι δουλειά των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

ΔΕΝ σας επιτρέπουμε να ασχολείστε με τις δικές μας δουλειές.

O νόμος τα ρυθμίζει όλα και είναι πάνω από όλους.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αποφασίσουν για τις εκλογές τους.

 ΥΓ. Ραντεβού στο Διοικητικό Συμβούλιο
 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
MEDIA
ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Ζούλα για την ERT – HYBRID
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αμφισβητεί εάν είναι αληθινό το ενδιαφέρον του κ. Ζούλα για τους εργαζομένους και θυμίζει την εποχή που το κόμμα του «μαζί με εκείνον και τους σημερινούς ομοτράπεζους εισηγητές και συμβούλους του...
ΠΟΣΠΕΡΤ κατά Ζούλα για την ERT – HYBRID
MEDIA
Η ΕΡΤ εκτόξευσε τον ΣΚΑΪ
Η θητεία και των δύο τους έως τώρα στην ΕΡΤ ήταν ανύπαρκτη. Τώρα γίνεται και -τηλεοπτικά- επιζήμια.
Η ΕΡΤ εκτόξευσε τον ΣΚΑΪ
MEDIA
Ερχεται... κανονικότητα στην ΕΡΤ
Η επίσημη ενημέρωση που έγινε χθες στους δημοσιογράφους από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο και τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Ερχεται... κανονικότητα στην ΕΡΤ
MEDIA
Ζούλας ή Αυγερόπουλος, τι διαλέγετε;
◢ Στη φάκα πιάστηκε η ΕΡΤ με το θέμα του Γιώργου Αυγερόπουλου και την απόφασή της να ακυρώσει τη συμμετοχή της ως συμπαραγωγός στην ταινία του δημοσιογράφου «Agora II».
Ζούλας ή Αυγερόπουλος, τι διαλέγετε;
MEDIA
Ζούλας και Γαμπρίτσος υποσχέθηκαν... ανεξάρτητη ΕΡΤ
Επικυρώθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως.
Ζούλας και Γαμπρίτσος υποσχέθηκαν... ανεξάρτητη ΕΡΤ
MEDIA
Τηλεμαχία Μπακογιάννη – Ηλιόπουλου
Οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, εκθέτουν τις απόψεις και το πρόγραμμά τους στο debate που θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της...
Τηλεμαχία Μπακογιάννη – Ηλιόπουλου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας